Érdemes a Velencei-tó környékére is kirándulni

Belföldi utazás, Dinnyés Várpark - turisztika

Divat lett a belföldi csoportos utazás

Az idei év sem marad el a tavasztól őszig tartó izgalmas programoktól a Velencei-tó és környékén. Ahogy a hőmérséklet emelkedik, úgy nő azoknak a száma is, akik szívesen fedezik fel hazánk tájait. A belföldi csoportos utazások iránti érdeklődés folyamatosan növekszik, miközben a Velencei-tó körüli kínálat szinte bővelkedik a kalandokban és kulturális élményekben.

Magyarország változatos tájai minden évben vonzzák a kirándulásokra vágyókat. A szezonális ajánlatok és a nyári szünet minden korosztályt mozgósítanak. A csoportos utazások különösen népszerűek az idősebb generációk körében, de hamarosan megérkezik az osztálykirándulások ideje is. Dinnyésen, ahol a 10. születésnapját ünnepli a Várpark, az élmények színes palettája várja a látogatókat.

A világon egyedülállóan anyaghűen megépített vármakett park látogatói számos program közül választhatnak. Alekszi Zoltán, a park különlegességeinek alkotója, kiemelte a park gazdag kínálatát. „A Velencei-tó minden évszakban mesés képet fest. Érdemes körbeutazni és Dinnyésen is eltölteni egy kis időt. A Várpark, Skanzen, és a szintén közkedvelt Szentek Fala meglehetősen nagy területen, húszezer négyzetméteren várja a látogatókat igényes szabadtéri kiállításokkal, melyek visszavezetnek minket az időben egészen az Árpád-korig.”

Az élmények széles skáláját kínálja a park minden korosztály számára. Jelmezes lovagi hétpróbák, íjászat, fafigurák faragása, népi játékok, és még Tolcsvay Béla Kossuth-díjas énekmondó koncertje is szerepel a lehetőségek között. „Nagy örömünkre szolgál, hogy évről-évre egyre több a fiatal látogatónk is és egészen az ovisoktól kezdve, minden korosztály jól érezheti magát” – tette hozzá Alekszi Zoltán.

Az idősebb korosztály is megtalálja számítását a Várparkban. A kültéri programok március 15-től október végéig várják a látogatókat. „Nem csupán a gyermekek, hanem bizony a felnőttek, és a szépkorúak is jól érezhetik magukat a patinás Várparkban” – mondta az alapító. „Azonban fontos tudni, hogy a foglalkozásokhoz előzetes bejelentkezés szükséges, hogy mindenki számára biztosított legyen az áhított programlehetőség.”

A Velencei-tó környéke tehát idén is kiváló célpont a belföldi kirándulások szerelmeseinek. A Várparkban összpontosuló élmények gazdag választékát kínálja minden korosztály számára, így garantáltan emlékezetes és szórakoztató időtöltésben lehet részünk a tó partján.

fotó: Alekszi Zoltán

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .