ÖKO EXPO kiállítás és konferencia 2023

ÖKO EXPO kiállítás és konferencia

Szeptemberben újra megrendezik az ÖKO Expo kiállítást és konferenciát

Negyedszer rendezik meg az ÖKO Expo kiállítást és konferenciát Hajdúnánáson szeptember 8-9-én, az idén a rendezvény egyik kiemelt eleme a gyakorlati gép- és fajtabemutató lesz.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tájékoztatása szerint a kamara a Kelet-Magyarországi Biokultúra Egyesülettel és stratégiai partnereikkel közösen szervezi a rendezvényt, a kiállítás mindkét napján szakmai programok nagy választéka várja az ökológiai gazdálkodásban érdekelt, abban elkötelezett gazdálkodókat.

A szervezők fontos célja, hogy a jelenleg elérhető tudást, technológiákat a gyakorlatban is megismerhessék az érdeklődő szakemberek. A készülő demonstrációs területen az ökológiai gazdálkodásban használható legmodernebb eszközöket mutatják majd be.

Az elmúlt években Magyarországon jelentősen nőtt az ökológiai művelésbe vont ellenőrzött terület és az ökológiai gazdálkodást folytató gazdaságok száma. Míg a 1990-es évek elején 8000 hektáron termeltek biotermékeket, addig a 2000-es években az ökológiai gazdálkodásba bevont terület több mint 147 ezer hektárra nőtt. Az ökológiai ellenőrzés alá tartozó területek részaránya 2012 és 2019 között több mint kétszeresére, 5,71 százalékra emelkedett, ezzel Magyarország érte el a harmadik legnagyobb léptékű fejlődést az uniós tagállamok közül.

Magyarországon tavaly mintegy 300 ezer hektáron folytattak ellenőrzött ökológiai gazdálkodást, aminek szerepe egyre fontosabbá válik a jövőben. Az adatok mutatják az ökológiai gazdálkodás jelentőségét, valamint a környezeti fenntarthatóság fontosságát a hazai mezőgazdaságban – ismertette agrárgazdasági kamara.

Kapcsolódó videó: ÖKO EXPO 2022 after movie

MTI

ÖKO EXPO kiállítás és konferencia

2023 szeptember 8-9.
Hajdúnánás, Kendereskert

Bővebb információ, regisztráció és részletes program a NAK honlapján

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .