Az idő pénz: Hogyan javítja a magánrepülés az üzleti utazás élményét

magánrepülés üzleti utazás - turisztika

A világjárvány kezdete óta világszerte a magánrepülés egyre népszerűbbé vált az üzleti utazók körében. Lukas Petrauskas, a KlasJet vezérigazgató-helyettese, egy ismert exkluzív magán- és vállalati repülőgép bérlési cég és ACMI szolgáltató szerint a magánügyfél repülőgépek iránti kereslet továbbra is folyamatosan növekedni fog.

Lukas ezt úgy magyarázza: „A vállalkozások különböző okok miatt választják a magánrepülést. Konferenciák, éves találkozók, váratlan tárgyalások és sürgős üzleti ügyek közül a leggyakoribbak, amelyek magánjáratokat igényelnek. Egy másik egyre népszerűbb ok távoli uticélok elérése a menedzsment által biztosított kikapcsolódás és vállalati brainstorming összejövetelek céljából.”

Az üzleti repülőutak mintegy 30%-a történik előre megszervezett konferenciákra, iparági találkozókra vagy éves megbeszélésekre. Azonban az üzleti repülőutak többségét általában röviddel az utazások előtt foglalják le. Lukas tisztázza: „Az üzleti helyzetek többsége sürgős járatokat igényel. Függetlenül a foglalás sürgősségétől, fő célunk, mint üzemeltető, hogy fenntartsuk az ügyfél által előnyben részesített menetrendet.”

Elmondja, hogy a magánügyfél repülés nem mutat jelentős szezonalitást, bár a nyár valamivel forgalmasabb szokott lenni. „A nyári hónapokban általában nő a magánügyfél járatok iránti kereslet, elsősorban az Európában lehetséges repülési zavarok miatt. Azok az egyének, akik általában ütemezett üzleti osztályú járatokkal utaznának, magánrepülőgépekre váltanak, hogy időben megérkezzenek úti céljukra a késések kockázata nélkül.”

Lukas elárulja, hogy gyakori, hogy az utasok előkészítő üléseket folytatnak az utazás alatt az adott találkozókra való felkészülés érdekében. „Tekintettel az utasaink forgalmas időbeosztására, természetes, hogy hatékonyan használják ki az utazás alatt eltöltött idejüket a felkészülésre, a megbeszélések lebonyolítására vagy az akcióterveik kidolgozására. Ilyen esetekben a személyzetnek kiemelt fontosságú a magánszféra tiszteletben tartása és az utasok zavartalan koncentrációjának biztosítása.”

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .