Brazíliában nő a turisták száma a Covid19 elleni védőoltást követően

Brazíliában nő a turisták száma a Covid19 elleni védőoltást követően

Az első oltásokat Rio de Janeiro ikonikus jelképe, a Megváltó Krisztus szobránál adták be. Ennél autentikusabb helyet nehezen lehetne találni. A tengerszint felett 709 méteres magasságban emelkedő szobor a modern világ 7 csodájának egyike, a világ egyik legnagyobb városi erdeje közepén található.

Brazíliának két kiemelkedő kutatási létesítménye, az Oswaldo Cruz Foundation (Rio de Janeiro) együttműködési szerződést kötött az AstraZeneca céggel, valamint a Sao Pauló-i Butantan Intézet a kínai Sinovac gyógyszergyártóval, így mindkét vakcina előállítását hamarosan megkezdik Brazíliában.

A jól működő állami ellátó rendszernek (SUS) köszönhetően Brazília nagy gyakorlattal rendelkezik a tömeges védőoltások alkalmazásának területén.

A Butantan Intézet a turisták körében is nagyon népszerű, mint a világ egyik legnagyobb, mérget kibocsájtó állatok (kígyók, skorpiók) mérgéből ellenszérumot előállító intézmény múzeumaival, bemutató termeivel és parkjával.

Ennek egyik legjobb példája amikor 2010-ben Brazíliában 80 millió embert oltottak be 3 hónap alatt a H1N1 vírus ellen. A nemzeti immunizációs program (PNI) keretében egyetlen nap alatt 10 millió gyermeket oltottak be járványos gyermekbénulás ellen. Ezek a világon egyedülálló eseménynek számítanak, mivel egyetlen ország sem tud ilyen hatékonyan és gyorsan fellépni egy-egy járvány ellen.

Brazília reméli, hogy gyors oltási startégiájának köszönhetően rövid időn belül még biztonságosabban fogadhatja az országba érkező turistákat – tájékoztatott Sárdi Rezső a brazíliai HAVAS Creative Tours DMC magyarországi képviselője.

Brazília jelenleg is nyitva áll az országba érkező turisták elött, számos nemzetközi légitársaság is üzemeltet járatokat és az idegenforgalmi szolgáltatások némi korlátozással, ám de teljes mértékben működnek.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .