Debrecen és München között nagyobb repülőgépek közlekednek

BMW Lufthansa megállapodás Debrecen - München repülőjárat - turisztika

A BMW és a Lufthansa közötti megállapodás keretében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek

A BMW Group és a Lufthansa légitársaság közötti megállapodás új lendületet ad Debrecen és München közötti légi közlekedésnek. Az első gép érkezése után tartott pénteki sajtótájékoztatón az új járatok nyújtotta lehetőségeket emelték ki, melyek kulcsfontosságúak mind a gazdaság, mind pedig a turizmus szempontjából.

Az új megállapodás értelmében hétfői és pénteki napokon a Lufthansa a rövid és közép távú vonalakon szolgálatot teljesítő legnagyobb befogadóképességű, a 215 üléses Airbus A321neo repülőgépeit közlekedteti Debrecen és München között. Johannes Walter, a Lufthansa csoport alelnöke elmondta, hogy az útvonalon az Airbus A321neo repülőgépek fogják biztosítani a szolgáltatást. Továbbá hangsúlyozta, hogy ez az új lehetőség nem csupán az üzleti utazók számára jelent komfortosabb és hatékonyabb utat, hanem a turisták számára is vonzó lehetőség lesz.

A légi közlekedés felgyorsítása nem csupán időt takarít meg az utasok számára, hanem hozzájárul a két város közötti kapcsolatok erősítéséhez is. Az új járatokkal mindössze 1,5 óra alatt el lehet érni Münchenből Debrecenbe, míg Budapesten keresztül az utazás ideje 3-3,5 óra lenne. A Lufthansa célja az emberek, kultúrák és gazdaság ösztönzése fenntartható módon és a debreceni repülőtér fontos szerepet játszik ebben a folyamatban.

Liv Eske Herrström, a BMW Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója kiemelte, hogy az új járatok egy fontos mérföldkövet jelentenek a BMW és a Lufthansa közötti együttműködésben. Ez nemcsak a BMW debreceni gyárához, hanem az egész városnak is új lehetőségeket teremt. A BMW jelenléte Debrecenben már most is több, mint ezer munkahelyet biztosít és ez a lépés további növekedést és fejlődést hozhat a régió számára.

Papp László, Debrecen polgármestere a megállapodást a bizalom alapjának nevezte, mely a város, a BMW és a Lufthansa közötti együttműködést hajtja előre. A polgármester szerint a repülőtér fejlesztése és bővítése nem csupán a város versenyképességét növeli, de a régió egészét is előre viszi. Emellett bejelentette, hogy a repülőtér korszerűsítése mellett terveik között szerepel új kifutópálya és utasterminál építése is.

A Lufthansa járatai hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek Debrecen és München között, míg péntektől heti két alkalommal a 215 üléses Airbus A321neo repülőgépek szállítják az utasokat. Az új járatok megnyitják az utazók számára a kényelmesebb és gyorsabb utazás lehetőségét, miközben hozzájárulnak a város és a régió gazdasági fejlődéséhez és versenyképességéhez.

A fotón Johannes Walter, a Lufthansa csoport alelnöke (jobbról a negyedik), Liv Eske Herrström, a BMW Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója (jobbról az ötödik) és Papp László polgármester (jobbról a hatodik) a Lufthansa légitársaság 215 üléses Airbus A321neo típusú repülőgépe mellett a Debrecen Nemzetközi Repülőtéren 2024. április 19-én. A debreceni autógyárat érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, amelynek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .