Boldog Békeidők Hévíze fesztivál 2024

Héviz, Boldog Békeidők Hévize fesztivál - turisztika

Időutazás a történelmi korok hangulatába, pompás ruhaköltemények, kávézók teraszán eltöltött kellemes percek

A romantika, az elegancia és a múlt hangulata elevenedik fel április 26-28. között Hévízen, a „Boldog Békeidők Hévíze” fesztivál keretein belül. Ez az eseménysorozat nem csak egy egyszerű rendezvény, hanem egy olyan különleges alkalom, melynek során visszarepülhetünk az időben, hogy betekintést nyerjünk a város fénykorába.

A „Hévízfürdő” fénykorát idézi fel az esemény, amely során a város európai hírnevet szerzett magának, mint a divatos gyógykúrák egyik központja. Az akkori pezsgő kulturális élettel és a magas rangú vendégekkel együtt Hévíz igazi kulturális és társadalmi központtá vált. Nem csoda hát, hogy 2024-ben ismét felpezsdül a város, ahogy kosztümös hölgyek és úriemberek lepik el az utcákat, hogy felidézzék a boldog békeidők varázsát.

Az idei esemény egyik legizgalmasabb része a szombat délutáni látványos felvonulás lesz, mely a Városháza térről indulva az idén is visszahódítja a Schulhof Vilmos sétányt. A felvonulást a Happy Dixieland Band kíséri, míg artisták és zsonglőrök szórakoztatják a közönséget. A péntek délutáni divatbemutató sem marad el, mely az Oszkár díjátadók hangulatát idézi fel és ahol a látogatók gyönyörködhetnek majd a csodálatos ruhakölteményekben.

Természetesen a zenének is fontos szerep jut az eseményen, hiszen a Happy Dixieland Band, a Swing a la Django & Kozma Orsi, valamint a BB Jazz Duo koncertjei varázsolják majd hangulatossá az estéket. Az érdeklődőket pedig finom ételek, italok és kézműves termékek várják majd a Rákóczi utcában.

A kétnapos rendezvény kísérőprogramjaként vasárnap a Vacsoraszínház várja azokat, akik szeretik a szabadtéri színházak hangulatát. A Hévízi-tó partján megrendezett esemény során az Amargant színház „Vacsorák és Párbajok” című zenés vacsoraszínházi előadásában lehet részt venni, melyhez az ínycsiklandó ételek csak tovább fokozzák az élményt. Jegyek már elővételben kaphatók a Tófürdő főbejáratánál, így érdemes minél előbb biztosítani a helyünket a különleges élményre.

Az április 26-28. között megrendezésre kerülő Boldog Békeidők Hévízen Fesztivál programja

Pénteken a zenepavilonban indul a hangulat a BB Jazz Duó koncertjével 16:30-tól. Az est fénypontja az Oszkár Divatgála, ahol a vörös szőnyegen pompázó elegáns vendégek keltik életre a múltat. A Zenepavilonnál tartott esemény 17:00-kor kezdődik. Ne felejtkezzünk el a romantikus „Casablanca” szabadtéri filmvetítésről sem, melyet a dr. Schulhof sétányon rendeznek a Tófürdő főbejárata mellett, 18:00-kor.

A szombat a felvonulás és a zenés programok napja. 14:00-kor kezdődik a Légvárvarázs játszótér a Deák téren. 15:00-kor gyülekező a Városháza téren, majd 15:30-kor kezdődik a menetindító műsor a város központjában, artisták és zsonglőrök társaságában. A zenés felvonulás a Happy Dixieland Band vezetésével 16:00-kor veszi kezdetét a Városháza térről, és végigvonul a városon. A felvonulók bemutatkozása körülbelül 17:30-kor történik a Rákóczi utcában, majd este 18:30-tól a Happy Dixieland Band és 20:30-tól a Swing a la Django & Kozma Orsi koncertjei szórakoztatják a közönséget.

A hétvége zárásaként vasárnap este Vacsoraszínház várja a látogatókat a Hévízi Tófürdőn. Az est 18:30-tól kezdődik, vacsora 19:00-kor, majd színházi műsor 20:00-tól. Jegyek elővételben vásárolhatók a Tófürdő Főbejárati pénztárában április 15-től 9.800 Ft/fő áron. A jelmezben érkező vendégek pedig ajándékot kapnak. Bővebb információ a fesztiválról és a programokkal kapcsolatban az esemény honlapján olvasható.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .