Támogatást kap a Hotel Silvanus a helyreállításhoz

Hotel Silvanus szálloda, Visegrád

A márciusban tűzeset áldozatává vált visegrádi Hotel Silvanus szálloda segítséget kap a rendbehozatalához. A lángok martalékául esett a tetőszerkezet és a legfelső szint, s ez jelentős károkat okozott a 4 csillagos szállodában. A több mint 100 embert foglalkoztató létesítmény azonnali helyreállításra szorul, hogy újra vendégeket fogadhasson. Az újjáépítéshez támogatást nyújt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), mely 60 millió forinttal járul hozzá a helyreállítási munkálatokhoz.

Az MTÜ MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderült, hogy a helyreállítás nem csupán a szálloda újjáépítéséről szól, hanem egy egész régió gazdaságának és turizmusának élénkítéséről. A Silvanus Hotel már évtizedek óta szolgálja a vendégeket és számos elismerést tudhat magáénak. Nem csupán kényelmes szálláslehetőséget nyújt, hanem a környék turisztikai vonzerejét is növeli. A tűzeset katasztrófája azonban súlyos károkat okozott mind a szálloda tulajdonosainak, mind pedig a térség gazdaságának.

Hangsúlyozták, hogy a visegrádi Hotel Silvanust 1971-es megnyitása óta a Dunakanyar közkedvelt szállodájaként tartják számon. A szálláshely az elmúlt évtizedekben folyamatosan fejlesztette szolgáltatásait, 2018-ban elnyerte például az Év hotele címet és elsőként lett az országban „zöld szálloda”.

Az elmúlt években a kormány többször is kifejezte elkötelezettségét a turisztikai ágazat helyreállítása mellett. A pandémia alatt nyújtott támogatások mellett most a Silvanus esetében is hasonlóan határozott lépéseket tesznek az iparág újjáélesztése érdekében. A 60 millió forintos támogatás nem csupán anyagi segítséget jelent, hanem egyben a turizmus jelentőségének és a helyi gazdaság fontos szerepének is.

Az újjáépítés tervezett befejezését őszre tevezik, ami nagy várakozásokat kelt mind a helyiekben, mind pedig azokban, akik régóta követik a Silvanus Hotel sorsát. A tulajdonos, Lantos Árpád elmondta, hogy a támogatás lehetővé teszi számukra, hogy gyorsabban és hatékonyabban állítsák helyre a szállodát, valamint elősegíti az üzemeltetés zöldítését is. A tervek szerint már késő ősszel újra megnyithatnak, hogy továbbra is kiszolgálják a vendégek igényeit és hozzájáruljanak a térség turisztikai fellendüléséhez.

A Hotel Silvanus vezérigazgatója kiemelte, hogy tavaly több mint ötödét (22 százalékát) az összes visegrádi vendégéjszakának a szálloda tudhatja magáénak, és a teljes térség belföldi szállásforgalmának 4 százalékáért felelt. Az MTÜ 60 millió forintos támogatása lehetővé teszi a szálloda mielőbbi helyreállítását, ami további bővülést eredményez a térség forgalmában, miközben a hotel még több vendéget képes majd fogadni magasabb színvonalú szolgáltatásokkal.

A helyreállítási munkálatok ideje alatt a szálloda kénytelen kényszerszünetet tartani, és nem tudja fogadni a vendégeket – tudatták a tulajdonosok.

Lantos Árpád hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy a bevétel nélküli időszakban vannak, minden erővel azon vannak, hogy megtartsák a munkaerőt. „Mindennemű segítségért hálásak vagyunk” – tette hozzá.

A tulajdonos kifejtette, hogy az MTÜ-től érkező támogatás lehetővé teszi számukra, hogy nemcsak gyorsabban, hanem hatékonyabban is helyreállítsák és fejlesszék a szállodát, emellett pedig elősegíti az üzemeltetés zöldítését is. „Így várhatóan már késő ősszel újra megnyithat a hotel” – fogalmazott.

fotó: Hotel Silvanus

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .