Germany Incoming & Brand Summit workshop

Lübeck, Németország - turizmus
Lübeck, Schleswig-Holstein, Germany - View from Lübecker Lowen park towards Holstentor with St. Petri Kultur und Universitatkirche and St.Mary's kirche in the background.

A DZT nemzetközi Incoming & Brand Summit találkozója megerősíti Németország kiemelkedő pozícióját mint fenntartható úticél

Németország mint márka világszerte különösen nagy elismerésnek örvend. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) integrált fenntarthatósági stratégiája pedig rendelkezik azzal az eszköztárral, amellyel tovább fejleszthető Németország transzformációja mint fenntartható úticél. Ez a feladat állt a 3. Germany Incoming & Brand Summit csúcstalálkozó középpontjában, amelyet a DZT június 8-án Lübeckben rendezett meg kereken 130 újságíró és véleményvezér részvételével 33 országból. A DZT média-csúcstalálkozója a St. Annen műcsarnokban az „Utazás a klíma- és értékváltozás időszakában” mottót tűzte zászlajára. A Lübeck und Travemünde Marketing GmbH a DZT együttműködő partnereként segített megvalósítani a rendezvényt.

A workshop lezárásaként Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott: „Az ökológia, az ökonómia és a szociális felelősségvállalás jó egyensúlya képezi a Németországba irányuló beutazó turizmus alapját a nemzetközi versenyben. Az SDG-indexben Németország 2022-ben az első tíz helyezett között végzett a nagyon jó hatodik helyen. A nemzetközi újságírókkal való eszmecsere az idei csúcstalálkozón megerősítette, hogy az úticél Németország jó úton halad: hiszen egy olyan turizmus, amely elhanyagolja a fenntarthatóság összetett aspektusait, hosszú távon saját magát fosztja meg létjogosultságától.”

Jason McGrath, az Anholt-Ipsos Nation Brands Index (NBI) Executive Vice President and Head of Corporate Reputation vezetője mutatta be az aktuális kutatási eredményeket Németország mint márka nemzetközi megítélésével kapcsolatban: „Németországot egy olyan országként észlelik, amely pozitív befolyással rendelkezik.” Németország a nemzetek márkaértékét mutató NBI-indexben sorban nyolcadszor érte el az első helyezést. Az index a helyszíni faktorok hatszögében egyértelműen tükrözi a turizmus és a kultúra szerepét érzelmi névjegykártyaként.

A lehető legfenntarthatóbb mobilitás koncepcióit és kezdeményezéseit egy fórumon vitatta meg Alexander Tolweth, Deutsche Lufthansa AG, és Max-Christian Lange, Deutsche Bahn AG, Jason McGrath-tal. A két közlekedési társaság központi témája az intermodalitás koncepciói, illetve a „seamless connectivity” az interkontinentális légi összeköttetéstől egészen a vidéki régiókig a teljes értéklánc mentén – az infrastruktúrától a foglalási folyamatig.
Ezzel párhuzamosan a Lübeck & Travemünde Marketing, a Schleswig-Holstein Tourismus Agentur, illetve a Tourismusverband Mecklenburg-Vorpommern különböző üléseken informálta a résztvevőket a fenntarthatóbb turizmus kialakításáról.

fotó: Francesco Carovillano / DZT

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .