Hiánypótló MICE Kurzus

Hiánypótló MICE Kurzust szervezett a Magyar Turizmus Zrt

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága (MKI) 2014. február 28-án hivatásturisztikai kurzust tartott a Novotel Budapest City szállodában azzal a céllal, hogy bemutassa a résztvevőknek a nemzetközi tudományos kongresszusok piacát.

Hiánypótló MICE Kurzust szervezett a Magyar Turizmus Zrt

A 60 résztvevő szakember között voltak a legnagyobb hazai szállodák értékesítői, nemzetközi tapasztalattal bíró DMC irodák (desztinációs menedzsment irodák) munkatársai, valamint számos rendezvényhelyszín és egyetem aktív képviselői, akik első kézből kaphattak információkat a nemzetközi tudományos társaságok működéséről. Megtudhatták, mi szükséges a sikeres üzletkötéshez ezen a piacon, hogyan működnek a nemzetközi tudományos társaságok, illetve miben nyújthat segítséget az MKI.

A jelenlévők meghallgathatták az MKI szakembereinek – Ferenczy Anikó igazgató, illetve Sipos Alice senior projektmenedzser – elméleti előadásait, illetve megismerhettek három esettanulmányt.

Szilvásy Zsuzsanna, a brüsszeli központú Autism Europe (AE) elnöke és Katona Gábor, a Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesületének elnökségi tagja ismertették társaságuk működését és a pályázatok menetét, amelyeknek során elnyerték a nemzetközi kongresszusok rendezési jogát.

Ács-Dósa Mónika, a debreceni Hotel Lycium és Kölcsey Konferencia Központ értékesítési igazgatója bemutatta, hogyan működnek sikeresen együtt a debreceni konferenciahelyszínek a szolgáltatókkal, egyetemekkel és a várossal.

A szakmai rendezvény után kitöltött kérdőívekből kiderült, hogy a résztvevők hasznosnak ítélték a kurzust: 96%-uk az összes előadással meg volt elégedve, 67%-uk szívesen bővítené tovább ismereteit ebben a témakörben, illetve 94%-uk örömmel venne részt ismét hasonló oktatáson.

A nagy sikerre való tekintettel az MKI tervezi a kurzus folytatását.