UNICEF Magyarország Klímahősök konferencia

UNICEF Magyarország Klímahősök konferencia 2023

Az UNICEF Magyarország immár második alkalommal hívja össze a fiatalokat egy ifjúsági „klímacsúcsra”, mely a Klímahősök programjának keretében valósul meg. Az eseményre minden érdeklődő fiatalt és fiatal felnőttet várnak, akik szeretnének mélyebb betekintést nyerni a klímaváltozás témakörébe és aktívan részt venni a klímavédelemmel kapcsolatos párbeszédben. A rendezvény október 7-én kerül megrendezésre a budapesti Eötvös 10 Művelődési Házban.

Az esemény célja, ahogy az UNICEF Magyarország közleményében is kiemelik, hogy a fiatalok hiteles és megbízható információkhoz jussanak a klímaváltozásról. A program lehetőséget nyújt a résztvevőknek, hogy kifejezzék véleményüket, és aktívan részt vegyenek olyan döntésekben, amelyek hatással lehetnek jövőjükre. A rendezvényen olyan előadásokkal, beszélgetésekkel és interaktív programokkal találkozhatnak a résztvevők, melyek segítenek mélyebben megérteni a klímaváltozás kihívásait és a lehetséges megoldásokat.

Az esemény kiemelkedően változatos előadói gárda segítségével valósul meg. Olyan elismert szakemberek, üzleti vezetők és médiaszereplők vesznek részt, akik jártasak a klímaváltozás témakörében, és képesek megosztani tudásukat és tapasztalataikat a résztvevőkkel. A konferencia egyaránt foglalkozik a klímaváltozás hatásainak megértésével és az ezekhez való alkalmazkodás lehetőségeivel.

Az esemény tematikus felépítése lehetővé teszi, hogy a résztvevők mélyebb betekintést nyerjenek különböző területekbe. Az „energia- és erőforrásmenedzsment” teremben az energiahatékonyságról és fenntartható erőforrásfelhasználásról hallhatnak, míg a „víz teremben” a vízgazdálkodás és az emberi jólét összefüggéseivel ismerkedhetnek meg. A „föld terem” a mindennapi életben megvalósítható klímavédelmi megoldásokat foglalja magában, míg a „levegő teremben” pszichológusok és szakértők veszik górcső alá az ember és a természet viszonyát, valamint a klímaszorongás jelenségét.

Az esemény összegző része felidézi, hogy a fiatalok jelentős része szorongással élte meg a klímaváltozás kihívásait, és úgy érezte, hogy nincs elegendő hiteles információ a témában. Az UNICEF Magyarország ezekre a visszajelzésekre reagálva hozta létre a Klímahősök programot, amelynek célja a fiatalok tudatformálása, hangjuk meghallatása és aktív részvételük ösztönzése a klímavédelmi kérdésekben.

Az esemény részvételi díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A program részleteiről és regisztrációs információkról bővebben a www.unicef.hu weboldalon található információk alapján tájékozódhatnak az érdeklődők. Az UNICEF Magyarország Klímahősök programja egy lépés a fiatalok aktív részvételének elősegítése felé a klímaváltozás elleni harcban, valamint a jövő generációjának hangjának erősítésében.

fotó: UNICEF Magyarország Facebook

UNICEF Magyarország Klímahősök 2023

2023 október 7.
Eötvös10 Művelődési Ház
Budapest, Eötvös u. 10.

Bővebb információ és regisztráció az UNICEF weboldalán.
UNICEF Magyarország Facebook oldala

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .