A Tour de Hongrie 2024 útvonala a sprintereknek kedvez

Tour de Hongrie - kerékpáros körverseny

A jövő évi Tour de Hongrie kerékpáros körverseny útvonalát még hivatalosan nem jelentették be, de Eisenkrammer Károly, a viadal főszervezője már most elárulta, hogy a sprintereknek kedvez majd a verseny. A főszervező televízióban adott interjújában elmondta, hogy az öt szakaszból három a leggyorsabb versenyzők számára lesz optimális.

A verseny útvonalának hivatalos bejelentésére márciusig várni kell még, de a UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) már bejelentette a 2024-es ProSeries versenyek főbíróit és a Magyar Körre egy valódi sportági legendát, Catherine Gastou-t, az UCI Bírói Bizottságának elnökét küldik.

Eisenkrammer Károly kiemelte, hogy több város is versenyez azért, hogy a Tour de Hongrie része lehessen, és az útvonal tervezésekor számos turisztikailag jelentős helyszín is szerepet kap majd. Emlékeztetett arra, hogy idén a verseny Pro Series-versenyként került be a naptárba és számos nagy név is részt vett már a megmérettetésen. Bízik abban, hogy a jövő évi mezőny hasonlóan erős vagy akár még erősebb lesz.

„Rögös és helyenként szomorú pillanatokkal teli úton jutottunk el idáig. Szerencsére amióta 2015-ben újraélesztették az eseményt, a magyar kormánynak köszönhetően évről évre emelkedik a verseny színvonala” – mondta Eisenkrammer. A főszervező hozzátette, hogy a Tour de Hongrie újraindítása nem csupán a verseny, hanem a magyar csapatok felemelkedését is szolgálta. Ebből a közegből kerültek ki olyan tehetségek, mint Valter Attila, Fetter Erik, vagy Peák Barnabás.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .