Befejeződött a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny

Tour de Hongrie kerékpáros körverseny - Budapest - turisztika

Thibau Nys nyerte a Tour de Hongrie-t, Dina Márton a legjobb magyar

A 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyét Thibau Nys nyerte meg, míg a zárószakaszon Wout Poels bizonyult legjobbnak a verseny 173 kilóméteres Siófok – Pécs zárószakaszán.

A verseny legjobb magyarja és összetettben is a dobogó legfelső fokára álló versenyző Pécsett és az összetettben is Dina Márton volt.

A versenyt Siófok főteréről indították, ahol a mezőny nekivágott a 173 kilométeres távnak, melynek során 2341 méteres szintkülönbséget kellett legyőzni. A záróetap előtt Nys vezetett, mögötte 14 másodperccel az olasz Diego Ulissi és 16 másodperccel a német bajnok Emanuel Buchmann állt. Az összetettben hatodik helyen álló címvédő, Marc Hirschi mindössze 31 másodperccel maradt le az éllovasról.

A verseny utolsó három részhajráját Tamásiban, Dombóváron és Orfűn rendezték meg, majd a pécsi Bárány út meredek emelkedőin dőlt el az összetett végeredménye.

A verseny alatt számos néző gyűlt össze az útvonal mentén, akik különböző jelmezekben, néhol kreatív installációkkal bátorították a versenyzőket. A versenyzőknek kemény hajrával kellett megküzdeniük, miközben a legjobb helyezésekért versenyeztek.

Az utolsó szakaszt Poels nyerte, mögötte Howson és Buchmann ért célba. A magyar részről Dina a 13. helyen végzett, 22 másodperc hátránnyal.

A végső összetett eredményeként Nys bizonyult a legjobbnak, mögötte Buchmann és Poels végzett. Dina a 13. pozícióban zárt, 1 perc 19 másodperc hátránnyal.

A különböző trikókat is kiosztották a verseny végén: a piros trikót a hegyi pontverseny győztese, Siebe Deweirdt kapta meg, míg a zöld trikó Thibau Nysé lett, a fehér trikót pedig Dina Márton viselhette, mint az összetett legjobb magyarja.

A Tour de Hongrie kerékpáros verseny nagyszerű lehetőséget kínál mind a sportkedvelőknek, mind a turistáknak, hogy felfedezzék Magyarország lenyűgöző tájait és kulturális kincseit. Az esemény során a versenyzők áthaladnak sok városon és falun, lehetőséget adva ezeknek a helyszíneknek, hogy bemutassák magukat és vonzereiket a világnak.

A verseny útvonala által érintett területeken a helyiek és a látogatók számára is programokat és eseményeket szerveztek. A városok és falvak lehetőséget kaphatnak arra, hogy bemutassák kulturális és gasztronómiai hagyományaikat, valamint a környező természeti szépségeket.

Emellett a verseny kiemeli Magyarország sportturisztikai potenciálját is. A gyönyörű tájak és a változatos terep ideálisak kerékpáros kalandokhoz és túrákhoz, így vonzóvá téve az országot a kerékpáros turisták számára is. A versenyt mind a hazai, mind a nemzetközi televíziós csatornák közvetítették, illetve összefoglalót adtak róla.

A 45. Tour de Hongrie összetett végeredmény

  1. Nys 19:36:00 óra
  2. Buchmann 12 másodperc hátrány
  3. Poels 18 mp h.
    …13. Dina 1:19 perc hátrány

További trikósok

piros (hegyi pontverseny): Siebe Deweirdt (belga, Flanders-Baloise)
zöld (pontverseny): Nys
fehér (az összetett legjobb magyarja): Dina

A Tour de Hongrie győztesei a 2015-ös újraindítás óta

2015: Tom Thill (luxemburgi)
2016: Mihkel Räim (észt)
2017: Daniel Jaramillo (kolumbiai)
2018: Manuel Belletti (olasz)
2019: Krists Neilands (lett)
2020: VALTER ATTILA
2021: Damien Howson (ausztrál)
2022: Edward Dunbar (ír)
2023: Marc Hirschi (svájci)
2024: Thibau Nys (belga)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .