28. Szegedi Borfesztivál 2024

Szegedi Borfesztivál, gasztro esemény

Több száz kiállító és 160 borász az eseményen

A Szegedi Borfesztivál csütörtöki megnyitásával kezdetét veszi az ország egyik legnagyobb borászati seregszemléje, melyre több száz kiállító és 160 borász várja az érdeklődőket. Az esemény tizenegy napig tart majd, így az igazi borkedvelőknek bőven lesz lehetőségük élvezni a kínálatot – tájékoztatta az eseményt szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-t.

Rácz Attila kiemelte, hogy a Széchenyi téren a látogatók szinte az összes hazai borvidék képviselőivel találkozhatnak, míg határon túlról érkező borászok is bemutatkoznak. A borászokat közel harminc vendéglátós egészíti ki, akik különleges sajtokkal és gasztronómiai finomságokkal várják az érdeklődőket, emellett hazai pálinkákat is lehet majd kóstolni.

Az esemény fenntarthatósága érdekében 2022-től kezdve kizárólag üvegpoharakban szolgálják fel a borokat. Az emblémával ellátott poharakat a fesztivál után otthon is használhatják majd a látogatók, emellett a kisebb űrtartalmú poharakat vissza is lehet majd váltani a rendezvény után.

A hagyományokhoz hűen idén is megrendezik a borversenyt, melyet Günzer Tamás, a 2023-as év bortermelője vezet. A bírálók százpontos rendszerben értékelik majd a 140-150 kiváló bort vakkóstolással, melynek az eredményhirdetésére május 21-én kerül sor.

A borok mellett gasztronómiai élmények is szerepet kapnak az eseményen. A Klauzál téren és a Dugonics téren található Kézműves- és Gasztroudvarban kisüzemi söröket és különleges ételeket kóstolhatnak az érdeklődők, míg a Pavane Táncegyüttes és a borrendek felvonulása színesíti majd az eseményt.

A belvárosban számos zenei program és egyéb szórakoztató tevékenység várja a látogatókat. A Széchenyi téren például két színpadon lépnek fel neves előadók, míg a Dugonics téren kialakított Kincs tér változatos programokkal várja az érdeklődőket, beleértve a zenés táncházakat és a filmvetítéseket.

Az esemény valamennyi napján jótékonysági borárverést is tartanak, melynek bevételét a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványának ajánlják fel. A Borfesztivál így nemcsak a borok és gasztronómiai különlegességek élvezetéről szól, hanem a közösség erejéről és segítő szándékáról is tanúbizonyságot tesz.

fotó: Szegedi Borfesztivál

Szegedi Borfesztivál 2024

2024 május 16-26.
Széchenyi tér, Dóm tér, Klauzál tér, Kárász utca, Dugonics tér, Belvárosi híd, Híd utca, Oskola utca

Bővebb információ és a fesztivál részletes programja elérhető az esemény hivatalos honlapján.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .