Hajóval az Atlétikai Világbajnokság helyszínére

Nemzeti Atlétikai Központ

Kényelmes és fenntartható utazás

Az augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságra érkező nézőknek most kivételes lehetőségük nyílik: a Batthyány térről induló hajókon is eljuthatnak a verseny helyszínére. A Budapest 2023 Nonprofit Zrt. és a MAHART együttműködésének köszönhetően a világbajnokság összes versenynapján kényelmesen és látványosan utazhatnak a nézők.

Németh Balázs, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a MAHART és a szervezőbizottság közösen készül arra, hogy a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között hajójáratokat üzemeltessenek a versenyek ideje alatt. Ez a megoldás kiváló alternatívát kínál a nézőknek, mivel a Nemzeti Atlétikai Központ bejárata rövid sétával elérhető a hajók leszállási helyéről. A menetidő mindössze 15 perc, így a nézők gyorsan és könnyedén juthatnak a versenyek helyszínére.

Ezen túlmenően, Németh Balázs hangsúlyozta, hogy a hajóközlekedés különösen fontos, mivel a világbajnokság helyszíne környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek. A szervezők arra törekednek, hogy a világbajnokság környezetbarát legyen, és elkerüljék a parkolók építéséből adódó környezeti terhelést.

„Az atlétikai világbajnokság egy zöld esemény lesz, és nem szerettük volna a parkolók miatt elrontani a Duna-part szépségét” – magyarázta Németh Balázs. Ehelyett inkább az tömegközlekedést ajánlja a nézőknek, amely nemcsak fenntartható, hanem kényelmes és gyors is.

A hajójáratok a versenynapokhoz igazodva közlekednek, és a menetrendet igyekeznek alkalmazkodni a versenyek időpontjaihoz. Az egyetlen kivétel augusztus 20-án este lesz, amikor a tűzijáték miatt biztonsági okokból nem indulnak hajók. A megnyitó napján már reggel 8 órakor indul az első járat a délelőtti versenyekre. Az esti megnyitóra és programokra készülők 16:30-tól szállhatnak fel az első hajóra a Batthyány téren.

A hajójáratok általában 30-40 percenként indulnak, és szükség esetén a menetrendet sűrítik. A hajójegy ára 1500 forint, ami egy adott napon korlátlan számú utazást tesz lehetővé a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között.

A szervezők emellett arra is felhívják a figyelmet, hogy érdemes autó nélkül is Budapestre utazni, hiszen a MÁV-Volán-csoport kedvezményes, oda-vissza összesen 2023 forintért elérhető jegyeket kínál az atlétikai világbajnokság idejére. Ez a kezdeményezés további lehetőséget nyújt az utazóknak a fenntartható és kényelmes közlekedésre.

Az atlétikai világbajnokság ideje alatt tehát a hajójáratok a nézők számára nemcsak hatékony utazási lehetőséget kínálnak, hanem hozzájárulnak a zöldebb és fenntarthatóbb világ megteremtéséhez is.

A fotón: Hajókikötő a Nemzeti Atlétikai Központ mellett 2023. augusztus 13-án. A Batthyány térről induló hajókkal is utazhatnak a nézők az augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság helyszínére.

fotó: Máthé Zoltán / MTI

World Athletics Championships Budapest 23

Budapesti atlétikai világbajnokság

2023 augusztus 19-27.
Nemzeti Atlétikai Központ
Budapest, Hajóállomás utca 1

További információkat a hajójáratokról a https://hajo.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon találhatnak az érdeklődők.

Az atlétikai világbajnokság hivatalos weboldala
A világbajnoskág facebook oldala

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .