Maratoni Bátorság, Harley-Davidson Charity Run Team

Maratoni Bátorság, Harley-Davidson Charity Run Team

„Néha ahhoz, hogy elérjük célunk, két kerékről futócipőre kell váltani” – e mottónak megfelelően alakult meg a Harley-Davidson Budapest Charity Run Team, amely arra a küldetésre vállalkozott, hogy sporttal hívja fel a figyelmet a jótékonyságra és adománygyűjtéssel segítse a Bátor Tábor Alapítványt.

Maratoni Bátorság, Harley-Davidson Charity Run Team

Rekordszámú létszámmal zajlott le a 30. Spar Maraton a hétvégén, a közel 28 ezer induló között ott volt a Harley-Davidson csapata is, akik között nem találunk híres sztárokat vagy celebeket, mégis jótékony futásukkal ők az igazi hősök.  4 hétköznapi emberről van szó, akiket a sors munkájuk és persze közös szenvedélyük, a motorozás szeretete hozott össze, és akiket nemes szívük az élménykülönítményhez sodort. 

A Harley-Davidson jótékony futócsapata szívvel-lélekkel arra a közös küldetésre vállalkozott, hogy az Élménykülönítményhez csatlakozva fussa le a 42 kilométeres maratoni távot, és embert próbáló teljesítményükkel a BÁTRAKon segítsen.

„Minden olyan tett, amit önzetlenül teszel másokért, gazdagabbá tesz téged. Mi ezért csatlakoztunk az Élménykülönítményhez.” – szól a csapat hitvallása 

A jótékonysági akcióban közös segítségnyújtásra hívták barátaikat és a motoros közösség tagjait: jelképes örökbefogadásra kínálták nekik a versenyen és a felkészülésük során megtett kilométereiket.

Az adománygyűjtés során több mint fél millió forintot sikerült összegyűjteniük a Bátor Tábor javára, amely összegből már fedezni lehet a táborozó gyermekek egészségügyi ellátásához szükséges eszközök és gyógyszerek fél éves költségét.

A Bátor Tábor Alapítvány évente több mint 1000 gyermeket és családjaikat segíti hozzá olyan örömteli és fontos pillanatokhoz, melyek reményt és önbizalmat adnak a hozzájuk érkező súlyosan beteg gyermekek gyógyulásához. 

A kedvezőtlen időjárási viszontagságok ellenére a csapat sikeresen teljesítette a távot, mosolyogva vették egymás-után a kilométereket, az a gondolat hajtotta őket egészen a célig, hogy adományukkal mennyi mosolyt és örömet fognak tudni okozni a táborozó kicsiknek.

Az akciónak köszönhetően rendkívüli összefogás jött létre, amely újra bebizonyította, hogy a motorosok jó szívűek és hogy együtt nagy dolgokra képesek.

A nemes ügyhöz még a következő két hétben bárki bátran csatlakozhat, az adományokat a következő elérhetőségén várják: http://www.elmenykulonitmeny.hu/team?id=1415