Tadej Pogačar világraszóló sikere és hatása a szlovén turizmusra

Tadej Pogačar, Tour de France kerékpár sport - turisztika

Pogačar sikere a Giro d’Italián és a Tour de France-on világszerte figyelmet fordít Szlovéniára

A szlovén kerékpáros, Tadej Pogačar kiemelkedő teljesítménye az idei kerékpáros szezonban, amely a világ legnagyobb kerékpárversenyének, a Tour de France harmadik győzelmével tetőzött, világszerte visszhangot keltett. Jelenleg Pogačar az országúti kerékpározás királya. Külön elismerés illeti a szenvedélyes szlovén szurkolókat, akik felejthetetlen hangulatot teremtettek lelkes szurkolásukkal és a szlovén zászlók tengerével a verseny útvonala mentén. A Tadej Pogačarról szóló közösségi média bejegyzések több mint 372 millió felhasználót értek el.

Szlovénia Tadej Pogačar történelmi sikereinek köszönhetően a kerékpározás fellegváraként is ismertté vált. A globális hatást a közösségi média számai is igazolják. A Tadej Pogačarról szóló bejegyzések több mint 372 millió felhasználót értek el a Brand24 adatai szerint. Ezek az adatok azt is mutatják, hogy több mint 48 000 említés történt Tadej Pogačarról és több mint 2,4 millió interakció volt a bejegyzésekkel.

A Szlovén Turisztikai Hivatal (STB) szintén aktívan kommunikált a közösségi médiában a verseny alatt, összesen több mint 120 posztot készítve. Ezek több mint 827 000 bejegyzésmegtekintést és több mint 51 000 felhasználói interakciót generáltak. A slovenia.info weboldalon a Tadej Pogačarral, Primož Roglič-csal és a Tour de France-szal kapcsolatos történetek rendkívül népszerűek voltak. Az elmúlt hónapban több mint 18 000 oldalmegtekintést regisztráltak, a legtöbb látogató Franciaországból, Olaszországból és Németországból érkezett.

Pogačar Szlovéniát a kerékpársport történelmébe írja

A világ kerékpársport fellegváraiban, Olaszországban és Franciaországban, amelyek Szlovénia turizmusának is legfontosabb piacai közé tartoznak, Pogačar győzelmei mind az olasz, mind a francia túrákon gyakorlatilag minden címlapon szerepelt és sikerét szinte minden globális média közvetítette. 45 év után először nyert egy kerékpáros hat szakaszgyőzelmet a Tour de France-on és 26 év után először nyerte meg a két legnagyobb háromhetes versenyt ugyanabban az évben, így megszerezve a Giro rózsaszín trikóját és a Tour sárga trikóját.

A sporteredményei mellett a média kiemeli Pogačar karakterét, hozzáférhetőségét és egyszerűségét, amelyek megkülönböztetnek egy top bajnokot. A médiát lenyűgözi részletes magyarázataival minden támadásról egy-egy szakaszon és sikereihez fűződő szerény hozzáállásával.

Más szlovén kerékpárosok is figyelmet kaptak a verseny során, mint Matej Mohorič, Luka Mezgec és Jan Tratnik. Bár egy esés miatt visszalépett, Primož Roglič továbbra is kulcsfigura maradt a kommentátorok említéseiben és Tadej Pogačar győzelmi beszédében is kiemelte őt, mint egyik fő versenytársát. Az utolsó hét szakasza utáni interjúkban Mezgec és Mohorič hangsúlyozták a francia túra egyik meglepetését, miszerint a szlovén szurkolók tömegét, akik szlovén témájú hátteret teremtettek és további motivációt adtak, emlékeztetve a németországi futball eufóriára.

A Tour de France történelmi eredményekkel

A világ egyik legjelentősebb és legelőkelőbb sporteseményének számító francia körverseny 111. futama Olaszországban kezdődött és ezúttal nem Párizsban, hanem Nizzában ért véget a párizsi olimpiai játékok miatt, olyan eredményekkel zárult, amelyek évekig visszhangoznak majd. Pogačar rekordjait az eritreai kerékpáros, Biniam Girmay is kiegészítette, aki az első afrikaiként nyerte meg a legjobb sprinternek járó zöld trikót a Touron, valamint Sir Mark Cavendish, aki 35. szakaszgyőzelmével felért a Tour de France legtöbb győzelmet elért versenyzőinek listájának csúcsára.

Tadej Pogačar sikerei nem csak Szlovénia sporttörténelmét írják át, hanem jelentős hatást gyakorolnak az ország turizmusára is, vonzva a kerékpározás szerelmeseit és sportturistákat a világ minden tájáról.

fotó: Tour de France / A.S.O

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .