Tour de Hongrie 2023 csapatbemutató a kastélykertben

Tour de Hongrie 2023 csapatbemutató a kastélykertben

A keszthelyi Festetics-kastélyban került megrendezésre a 44. Magyar Kerékpáros Körverseny csapatbemutatója, amely hivatalosan elindította a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny eseménysorozatát. Az élő közvetítésben az M4 Sport mutatta be a kilenc WorldTeam, kilenc ProTeam, három kontinentális csapat és a magyar válogatott 132 versenyzőjét, akik a magyar szurkolók előtt tisztelegtek a lemenő nap fényében.

Az eseményen a műsorvezető, Székely Dávid és a főszervező, Eisenkrammer Károly köszöntötték a résztvevőket. A Vuelta SE Passion Tánccsoport műsora után bemutatásra kerültek a Tour de Hongrie 2023-as megkülönböztető mezei. Ahogyan az elmúlt években már megszokhattuk, a fehér trikó a legjobb magyar versenyzőnek, a piros a hegyi pontverseny győztesének, a zöld a pontverseny első helyezettjének, míg a sárga mezt az összetettben éllovasnak osztják ki.

A verseny nemzetközi nagykövete, Stephen Roche, aki egy év alatt világbajnokságot, Tour de France-t és Giro d’Italiát is nyert, kiemelte a verseny emelkedett rangját és a mezőny erősségét. Külön kiemelte az ír sprintersztár Sam Bennettet, valamint a súlyos sérülésből visszatérő Tour de France és Giro d’Italia-győztest, Egan Bernalt. A helyszínre érkező többszáz néző hangos tapssal üdvözölte a mezőny legnagyobb sztárjait és a magyar klasszisokat.

A 44. Tour de Hongrie május 10-én indul Szentgotthárdról, majd következő napokban a kerékpárosoknak Zalaegerszeg-Keszthely, Kaposvár-Pécs és Martonvásár-Dobogókő etapokon kell versenyezniük, mielőtt május 14-én Budapesten érnek célba. A versenyt 190 országban közvetítik világszerte. Magyarországon az M4 Sport élő adásban közvetíti a versenyt a rajttól a célig, de az Eurosport online felületein is elérhetők lesznek naponta két órányi élő közvetítésben, magyar kommentárral, valamint magyar nyelvű összefoglalók minden nap végén az Eurosport 1 csatornáján.

fotó: Tuba Zoltán / tourdehongrie.hu

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .