Turizmus Regatta

Turizmus RegattaOlimpikonjainak nem hazudtolták meg magukat, hiszen a Szabó Gabi, Csipes Feri, Horváth Gábor alkotta egység nyerte el a szeptember 22-i II. Mondial Assistance Magyar Turizmus Regatta összesített első helyét. A turisztikai szakma legfontosabb sport-turisztikai eseményén közel 400-an vettek részt, és 37 hajó startolt el a balatonfüredi kikötőből. A turisztikai szakemberek mellett egy ismert sztárokból álló hajó is versenybe szállt, amelynek csapatkapitánya Király Linda énekesnő volt.

{module 221}

A Turisztikai Menedzserek Szövetsége (TMSZ) által szervezett versenyre – amelynek fővédnöke ezúttal is Litkey Farkas, tízszeres kékszalag győztes vitorlázó volt – több mint 35 turisztikai vállalkozás nevezett. A szállodák és utazási irodák mellett a Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, valamint a turisztikai kormányzat szakpolitikusai is részt vettek az eseményen.

A Balaton egyik legnagyobb szezonzáró eseménye kiváló hangulatban telt úgy a vízen, mint a szárazon. A szallas.hu válogatott sztárokból álló „celebhajójának” (Király Linda – énekesnő, Nagy Adri – énekesnő, Mádai Vivien – az RTL Klub műsorvezetője, Erdőhegyi Brigitta – énekesnő) legénysége is keményen dolgozott az erős szélben, hogy ellensúlyozni tudják az erősen dőlő hajót. A szervező TMSZ nem csupán a versenyzőkre gondolt, hiszen napközben a parton – a Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfalu*** területén – folyamatos, ingyenes felnőtt- és gyermekprogramok várták azokat is, akik csupán kísérőként vettek részt az eseményen.

Polgár Tibor elnök (TMSZ) elmondta, hogy szövetségük ezzel a rendezvénnyel is a turizmus és a sport szoros kapcsolatára kívánja felhívni a figyelmet. Hangsúlyozta, hogy a turizmus, mint egy szükséges plusz mindig ott van a sport mellett, éppen ezért kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a turisztikai ágazat minél jobban kihasználja a sportrendezvények adta lehetőségeket.

A verseny a reggeli szabadedzéssel kezdődött, amelyet a délelőtti túrafutam, majd a délutáni pályafutam követett. A győztesek, a verseny végeztével, ünnepélyes keretek között vehették át érmeiket és serlegeiket, valamint a szponzorok által felajánlott ajándékokat. A napot a BEST OF zenekar (Rákóczi Ferenc, Buza Sándor, Garami Gábor és Balázs, Büdi Szilárd), valamint DJ Váczi Feri fergeteges bulija zárta.

{module 221}