Új négyüléses sílift épül az idén Mátraszentistvánban

Új négyüléses sílift épül az idén Mátraszentistvánban

A Mátraszentistváni Sí park örömmel tudatja a sísport szerelmeseivel, hogy jövőre a területén épülhet fel hazánk első, vadonatúj gyártású, négyszemélyes ülőliftje. A beruházáshoz szükséges minden lényeges hatósági engedélyt beszereztek és a tervek szerint idén ősszel elkezdődnek a terület előkészítési munkálatai.

Új négyüléses sílift épül az idén Mátraszentistvánban

A Sí parkban a hóágyúzásnak köszönhetően a síszezonok hossza átlagosan eléri a 80-90 napot, amely a fenntartható működés elengedhetetlen feltétele a sípálya üzemeltetésénél. A megnövekedett igény és egy hosszú tervezési, engedélyezési folyamat eredményeként jövőre minden feltétel adott lesz egy új sífelvonó megépítéséhez.

A gyorsító szőnyeggel ellátott ülőlift a tervek szerint legalább 2200 fő/óra kapacitással üzemel majd, és szinte az összes jelenlegi sípálya használható lesz vele. Fontos szempont a kényelem mellett a biztonság és a megbízhatóság is, illetve hogy hosszútávon, évtizedekig ki tudja elégíteni a sízők elvárásait. A megvalósuló fejlesztéssel elsősorban a szolgáltatás színvonalának emelése a cél, valamint ezzel a síterep üzembiztonsága is növekszik, hiszen a ülőfelvonó alá nem kell havat biztosítani.

A projekt az előzetes kalkulációk szerint 650 millió forint összegből fog megvalósulni. A beruházó bízik abban, hogy a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban, európai uniós támogatást is igénybe tudnak majd venni a megvalósításhoz.

A beruházást követően a több napra érkező vendégek száma tovább növekedhet Mátraszentimre és Gyöngyös térségében. A sí központban jelenleg 80 fő körüli a szezonális dolgozók száma.