Új túraútvonal egészíti ki a Balaton kerékpáros hálózatát

Balaton KalandKör 400 kerékpáros túraútvonal - turisztika

400 km-es kerékpáros KalandKörrel bővül a Balatonkör

Csaknem ezer kilométernyi kerékpáros útvonalhálózatra bővülnek ki a Balaton körüli túraútvonalak. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványa, a VisitBalaton365 keretein belül létrejött projekt keretében a BalatonBike365 már jól ismert hálózatát egy újabb kalandkörrel gazdagították.

A 400 kilométer hosszú KalandKör (KK400) nem csupán egy újabb útvonal a térképen, hanem minden bringázni vágyó számára új kihívásokat rejteget. Az útvonalat mindkét irányból végig kijelölt táblák vezetik, hogy a kerékpárosok könnyedén megtalálják az utat, és ne csak a tájat, de a szabadságot is élvezzék.

A KK400 nem csak a part mentén halad, hanem elvezeti az kerékpározókat a parttól távolabb eső látnivalókhoz is. Így, miközben a bringások felfedezik a Balaton körüli vidéket, megismerhetik a környék rejtett kincseit is. A túraútvonal könnyebb és nehezebb szakaszok váltakozásával teremt kihívást és változatosságot az úton.

Princzinger Péter, a VisitBalaton Nkft. ügyvezetője kiemelte, hogy a KK400 létrehozása azoknak szól, akik már többször is kerekeztek körbe a Balatonon, és új élményekre vágynak. A túraútvonal nem csupán egy újabb kerékpáros útvonal, hanem egy kalandos utazás lehetősége mindazoknak, akik szeretik felfedezni és élvezni a szabadban töltött időt.

Az útvonal teljesítéséhez pedig nem csak a lábak és a bringa kell, hanem egy kis játékos versengés is. A regisztrált bringások minden szakasz sikeres teljesítése után online oklevelet kapnak, és személyre szabottan gyűjthetik a teljesített szakaszokat. Egy online „eredménylista” pedig lehetővé teszi, hogy lássák, hol állnak az abszolút időeredmények tekintetében.

A KK400 nem csupán egy újabb kerékpáros útvonal a Balaton körül, hanem egy élményekkel teli utazás lehetősége mindazoknak, akik szeretik a természetet és a kalandot. A KalandKör 400 honlapján lehet tájékozódni az útvonalakról, szakaszokról és az elérhető térképekről.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .