Véget ért a Spar Budapest Maraton 2023

Spar Budapest Maraton 2023 - Mitchell Baum győztes

A mai napon bonyolították le a Spar Budapest Maratont, a kétnapos futófesztivál legnagyobb érdeklődésre számot tartó versenyét. A 38. alkalommal megrendezett eseményen 23 ezren, 96 országból és 945 magyar településről érkezett futó vett részt, hogy együtt ünnepeljék a futás szeretetét és a kitartást. A kétnapos fesztivál csúcspontja vasárnap reggel volt, amikor a maratoni táv versenyzői indultak útnak 9 órakor.

A férfiak mezőnyében az amerikai Mitchell Baum ért célba elsőként és szinte végig vezetve uralta a versenyt. Ő lett a maratoni táv győztese 2 óra 24 perc 36 másodperces időeredménnyel. Másodikként Vigh Zoltán Krisztián (Csömöri Sport) érkezett a célba 2 óra 27 perc 30 másodperc alatt, míg a harmadik helyen Simon Péter (Titán TC) végzett 2 óra 32 perc 34 másodperc idővel.

A női mezőnyben Barabás Eszter (ELTE SE Sashegyi Gepárdok) bizonyult a leggyorsabbnak, időeredménye 2 óra 54 perc 17 másodperc volt. Őt követte a német Pia von Keutz 2 óra 54 perc 29 másodperces idővel, míg a harmadik helyen Garai Ágnes Szonja (ELTE SE Sashegyi Gepárdok) végzett 2 óra 58 perc 32 másodperc idővel.

A Budapest Maraton fesztiválra rekordszámú nevezés érkezett, hiszen már több mint 22 ezren jelezték előzetesen részvételi szándékukat az ország legnagyobb szabadidősport eseményére. Az amatőr futók közül 4500-an vállalták fel a kihívást, közülük a negyven százalék külföldről érkezett. A futók között a klasszikus maratoni táv volt a legnépszerűbb, de a fesztiválra csapatok is neveztek, összesen több mint háromezren. A hölgyek is egyre nagyobb számban vesznek részt a maratonon, idén már a nevezők 26 százalékát képviselik.

Az eseményre való felkészülés és az elkötelezettség évek óta összehozza a futás szerelmeseit Budapest utcáin. A Spar Budapest Maraton 2023 ismét bizonyította, hogy a futás nemcsak egy sport, hanem egy közösség, amely összekapcsolja az embereket, függetlenül attól, hogy melyik kontinens, vagy ország szülöttei vagyunk. Gratulálunk az összes résztvevőnek és győztesnek, akik példát mutattak a kitartásról és a szívósságról a magyar fővárosban.

A fotón A férfi győztes, az amerikai Mitchell Baum a célban a 38. Spar Budapest Maraton fesztiválon az újbudai Pázmány Péter sétányon 2023. október 15-én.

fotó: Hegedüs Róbert / MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .