Malév-sztori: légcsavaros gépek

  ← All Categories


  A Malév utolsó négy évének története egy különleges szempontból. Az időszak, amikor hosszú évek után újra légcsavaros gépek jelentek meg a légitársaság flottájában.

  A korábbi típusok egy része eltűnt, és forgalomba állt egy olyan repülőgép, ami megosztotta a szakmát, sok utas pedig félt tőle. Pusztán azért, mert légcsavaros volt. Hogyan érkeztek meg a Dash 8 Q400-asok a Malévhez? Milyen küzdelem árán kapott különleges retro festést az egyik példány a cég 65. születésnapja alkalmából, egy évvel a csőd előtt? És miért kapott ezért majdnem fegyelmit a típus nagy szerelmeseként ismert Hajdu Gergely elsőtiszt?

  Mit tudtak ezek a repülőgépek? És hogyan élték meg a pilóták az utolsó repülést, amikor a légitársaság leállása után vissza kellett vinni a Q400-asokat Norvégiába? Hol repülnek most a Malév egykori repülőgépei? Erről is beszélgettünk Hajdu Gergellyel, aki azóta már Boeing 787 Dreamlineren dolgozik.

  Fordulatos történetek, egy szenvedélyes pilóta, és eddig soha nem látott felvételek.

  Szerkesztő: Kránitz Balázs

  Külön köszönet: Morten Husby
  https://www.youtube.com/user/WideroePilot

  Ha Te is támogatnád az Aeroparkban kiállított történelmi repülőgépek, földi járművek felújítását és újjászületését, az újabb és újabb filmek elkészültét, kérjük, kattints erre a linkre:
  https://www.patreon.com/aeroparkbudapest

  Adomány utalással:
  10101360-03379200-01003004
  Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
  (Kérjük, a megjegyzés rovatba a következőt írd: adomány)
  További adatok itt: https://lkk.hu/

  48 views

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .