4. Kürtőskalács Vigalom az Állatkertben

Kürtőskalács Vigalom, Fővárosi Állatkert - gasztronómia

Idén a Málna menyország és Kürtős Bejglibon a fő attrakció

Minden évben májusban izgalommal telve várják az édesszájúak és a családok Budapest egyik gasztronómiai eseményét, az Állatkertben megrendezett Kürtőskalács Vigalmat. Idén sem lesz ez másképp és bejelentették, hogy az esemény egyik legújabb különlegessége a BEJGLIBON, egy igazi kulináris csemege lesz.

Mikor elsőre meghalljuk a „bejgli” szót eszünkbe jut a karácsony hangulata, azonban most egy teljesen más élményben lehet részünk. A Kürtőskalács Vigalom látogatói május 10. és 12. között a Fővárosi Állat- és Növénykertben megkóstolhatják majd az új szezon különlegességeit. Az egyik legnagyobb meglepetés idén a BEJGLIBON lesz, melynek keretében a hagyományos bejgli ízeket egyedi formában élvezhetik majd az érdeklődők.

Az esemény szervezője, András Tünde elárulta, hogy hónapokkal ezelőtt kezdődött a készülődés az idei Vigalomra. Az újítások között a KÜRTŐSBON, vagyis az új formátumú töltött kürtőskalács került a középpontba. „Örömmel kísérleteztünk új ízekkel, és nagy várakozással mutatjuk be a Dupla Málnás KÜRTŐSBON-t, mely kívül-belül málnával van töltve, valamint a diós és mákos BEJGLIBON-okat”.

A májusban, a szerelem hónapjában pedig különleges figyelmet fordítanak a málnára. Ez az ízletes gyümölcs az állatkerti eseményen nemcsak a KÜRTŐSBON-ban és az Édes Mackó desszertjeiben tűnik majd fel, hanem számos más finomságban is. A látogatók vegán, gluténmentes, tej- és tojásmentes változatok közül is választhatnak majd, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes kürtőskalács ízt.

A Vigalom azonban nemcsak gasztronómiai élményeket kínál. A családokat számos program várja majd, a mesemondóktól kezdve a bábszínházon és a kézműves foglalkozásokon át egészen az arcfestésig és az állatokkal kapcsolatos ismeretterjesztő programokig. A változatos zenei kínálat pedig fokozza majd az esemény hangulatát.

Aki részt szeretne venni ezen a gasztronómiai élményen, jegyet válthat az állatkerti belépők mellé, vagy érvényesek az éves, vagy a 4 évszakos bérletek is. Aki kifejezetten a Vigalomra érkezik, érdemes az Állatkert Körhinta melletti kapun át belépni a rendezvényre.

4 Kürtőskalács Vigalom

Fővárosi Állat- és Növénykert
2024 május 10-12.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .