A legendás pop szupersztár, Kylie Minogue lép fel a Sziget nagyszínpadán

Sziget Fesztivál 2024 sajtótájékoztató - turisztika

Sok fejlesztést és újítást jelentettek be az idei Sziget Fesztiválra

A világ egyik legnagyobb zenei és kulturális rendezvénye, a Sziget, idén sem hagyja cserben rajongóit. A 2024-es programok és újdonságok bemutatására a sajtótájékoztatón több bejelentésre is sor került. A fesztivál első napján, augusztus 7-én, a Nagyszínpadon fog fellépni a BRIT Awards által „Global Icon” különdíjjal kitüntetett Kylie Minogue. A legendás pop örökös királynője nemcsak világhírű, de a legújabb lemezének egyik daláért Grammy-díjat is bezsebelt.

A fesztivál sajtótájékoztatóját a Sziget booking managere, Csiszár Virág kezdte és egyből egy nagy bejelentéssel kezdte. „Az már korábbról ismert, hogy olyan nagy nemzetközi sztárokat láthatunk idén a Nagyszínpad headliner sávjában, mint Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix és Fred again… Ha pedig azt nézzük, hogy a korábbi sávokban fellép – mások mellett – Skrillex, Stormzy, Fisher, Raye, Janelle Monáe, vagy akár Tom Odell, vagy Louis Tomlinson, láthatjuk, hogy rendkívül sokszínű és erős programja lesz az idei Nagyszínpadnak. Nagy örömmel jelentem be, hogy ehhez a sorhoz csatlakozott a nyitónap főfellépőjeként az ausztrál szupersztár, Kylie Minogue.”

Kylie Minogue, a többszörös platinalemezes énekesnő, karrierjének újabb fénykora 2023 nyarán a „Padam Padam” című slágerének köszönhetően vette kezdetét. A Grammy-díjat elnyert dal Kylie legfrissebb, „Tension” című albumán hallható, mely a kritika szerint „telis-tele van csillogó, ellenállhatatlan, könnyen fogyasztható dalokkal”. Az új album a visszatérés örömét árasztja, mely Kylie jól ismert erősségeit mutatja be énekesként, dalszerzőként és popzenei előadóként egyaránt. A világhírű popsztár munkásságát a BRIT Music Awards „Global Icon” különdíjjal ismerték el, melyet az „igazán kivételes művészeknek” ítélnek oda.

A Sziget főszervezője, Kádár Tamás, a fesztivál újításait vette sorra. Beszélt a vendégélmény fokozásáról, a fenntarthatóságról és a biztonságról is. A Sziget nemcsak egy zenei rendezvény, hanem egy közösség, ahol a látogatók megélhetik a személyes szabadságukat és átélhetik a szeretet forradalmát.

Az idei Szigeten a vendégélmény kiemelt szerepet kap. Az újítások között szerepel a Nagyszínpad közönségterének átalakítása, a vendégközpontú ügyfélkezelés fejlesztése, valamint új megoldások a tömegirányítás terén. A fesztiválra való felkészülés során a biztonság és a vendéglátás terén is nagy hangsúlyt fektetnek.

A fenntarthatóság is fontos szempont a Sziget szervezői számára. A fesztivál ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében számos intézkedést hoztak, beleértve az újrahasznosítható és komposztálható termékek használatát, valamint a hulladék minimalizálását célzó programokat.

A Sziget 2024 augusztusában kerül megrendezésre és várhatóan ismét több tízezer látogatót vonz majd az egész világról.

A fotón Csiszár Virág, Kádár Tamás és Kardos József a Sziget sajtótájékoztatóján 2024. április 25-én, ahol a zenei fellépők mellett az idei fesztiválon várható fejlesztéseket és újításokat jelentettek be. Fotó: Lukáts Tibor / GSZT

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .