A Five Guys hamburgerek Magyarországon is

Five Guys Burgers, Fries, Hot Dogs, Shakes

A Monterock International, a magánszektorban működő befektetési vállalkozás, amely elsősorban a vendéglátás, ingatlan, és élelmiszer-ipar területére összpontosít, befejezte az ügyletet a FG Central Europe S.A.-val, egy luxemburgi holding vállalattal, amely a Five Guys étterem franchise jogait birtokolja és fejleszti azokat öt fontos Közép-Kelet-Európai országban.

A Monterock átveszi a már jelenleg is működő két üzletet Bécsben és 2028-ig tervezi további éttermek megnyitását a régió fővárosaiban és metropoliszaiban, köztük Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon is. A stratégiai döntés célja Monterock befektetési portfóliójának diverzifikálása a gyorséttermi szektorban való részvétellel, valamint a Five Guys globálisan elismert márkaértékének kihasználása.

A Five Guys Burgers and Fries az egyik leggyorsabban növekvő, globálisan elismert, amerikai prémium gyorsétterem márka, amelynek világszerte 1850 üzlete van Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten. A Five Guys 1986-ban alakult Arlingtonban, Virginia államban az Egyesült Államokban, Janie és Jerry Murrell, valamint öt fiuk közreműködésével. Innen a „Five Guys” elnevezés is. 2002-re már franchise-rendszerben működtek az Egyesült Államok területén, 2009-re több mint 500 helyen voltak jelen Amerikában, 2013-ban pedig elkezdődött a nemzetközi terjeszkedés.

Az ikonikus piros-fehér csempék, a díszítéshez használt újságok, a vidám zene és az élénk személyzet miatt a Five Guys nemcsak friss összetevőiről és prémium minőségű hamburgereiről, sültkrumplijairól, hot dogjairól és milkshakjeiről vált világszerte elismerté, hanem lendületes hangulatáról és retró étkezdéjének hangulatáról is.

Monterock International alapítója és elnöke, Petros Stathis, így kommentálta: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy elkezdjük ezt az utat a Five Guys-szal, és hogy a Monterock belép a gyorsétterem szektorba. A családunk és én is régóta hűséges fogyasztói vagyunk a márkának. Az ötletek és az ételkínálat minősége bizonyítéka a Five Guys globális sikerének és ez az akvizíció jól illeszkedik ambíciónkhoz, hogy kiváló F&B és vendéglátóipari márkákat fejlesszünk és optimalizáljunk szerte a világon egyedi és kivételes helyszíneken.”

A Monterock International két jelenleg működő éttermet fog átvenni, az egyiket Bécs egyik legjobb kerületében, a Graben közelében, csak néhány lépésre a Stephansplatztól, valamint egy másikat a Millennium City Mall-ban, Bécs egyik kiemelkedő bevásárló- és szórakoztató központjában. A szigorú fejlesztési terv szerint 2024-ben további több üzletet terveznek megnyitni Ausztriában, majd a következő lépésként Prágában is terjeszkednek.

A Monterock International részvétele a Közép-Kelet-Európai Five Guys Franchise-ban ideálisan illeszkedik a vállalat céljához, hogy összegyűjtse és növelje a prémium, globálisan elismert F&B koncepciók portfólióját.

fotó: Monterock

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .