Az év bejglije 2023 verseny győztesei

Bejgli desszert, cukrász ipartestület - gasztronómia

Az idei év adventi időszakát még ízletesebbé teszi az Év Bejglije verseny eredményhirdetése, amelyen a Magyar Cukrász Ipartestület kiváló cukrászdákat, vendéglátóhelyeket és kézműves pékségeket díjazott. A negyedik alkalommal megrendezett esemény célja az ünnepi szezonban készült kiváló minőségű bejglire való figyelemfelhívás, valamint a hagyományos és kreatív bejgli-ízek népszerűsítése volt.

A versenyre csak olyan bejgli nevezhetett, amely megfelelt a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak, hiszen a bejgli a Magyar Élelmiszerkönyvben „védett” termék. A verseny három kategóriában zajlott: „Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc”. Az Ínyenc kategóriában a cukrászok bármilyen ízesítéssel és töltelékkel nevezhettek, amelyek az Élelmiszerkönyv irányelveiben meghatározott alapanyagok közé tartozik.

A zsűri több mint 50 bejglit kóstolt és értékelt, amelyet egy neves szaktekintélyekből és „műkedvelő” zsűritagokból álló három fős zsűri értékelt. A szakemberek között olyan nevek szerepeltek, mint Auguszt Flóra cukrász, Babik Edit a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány főtitkára, vagy éppen Gyuris László cukrászmester.

Az eredményhirdetés során az alábbi díjak kerültek kiosztásra.

Hagyományos diós kategória

Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Lengyel Gabriella – Édes Szelet cukrászda, Budapest
Ezüstérmes: Kiss Károlyné – Major Cukrászda, Budapest
Bronzérmes: Kara József Zoltánné – Erika Cukrászda, Kesztölc

Hagyományos mákos kategória

Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Simon Andrea – Desszert Center, Gyomaendrőd
Ezüstérmes: Fazekasné Both Anikó – Both Cukrászda, Tolna
Bronzérmes: Kiss Károlyné – Major Cukrászda, Budapest

Ínyenc kategória

Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Adventi pirkadat – Millei Renátó, Dinasztia Cukrászda, Siófok
Ezüstérmes: Kelet Kincse – Dezső Erika és Magyar Éva, Gerő Cukrászda, Nagykanizsa
Bronzérmes: Földimogyorós füge – Borongics Anett, Süti Butik, Nagykanizsa
Az összpontszámok alapján a legjobb versenyzőnek járó Auguszt Elemér különdíjat Kiss Károlyné – Major Cukrászda, Budapest vehette át.

Az Év Ínyenc Bejglije, az Adventi pirkadat egy hagyományos bejgli tésztával és kardamommal fűszerezett aszalt vörösáfonyás – mandulapralinés töltelékkel készült bejgli különlegessége. A verseny eredményhirdetése után garantált, hogy az idei karácsony asztalán még ínycsiklandóbb és változatosabb lesz.

Gratulálunk minden díjazottnak és résztvevőnek, akikkel együtt kiváló bejgli ízekkel ünnepelhetjük az idei karácsonyt!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .