Borászok Borásza 2023 díjátadó Budapesten

Borászok Borásza 2023 díjátadó Budapesten

Az MTI közleménye alapján a Borászok Borásza díjat átadták Budapesten. A díjat az elmúlt évek győztesei jelölték, és a jelöltek maguk közül választották ki a nyertest. Idén a díjat Heimann Zoltán szekszárdi borász kapta.

Ezen kívül kiosztották a Jövő Borásza díjat is, amit Hock Péter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem borász hallgatója kapott. Ő 1 millió forint ösztöndíjat kapott külföldi szakmai gyakorlatra.

Ripka Gergely borszakíró pedig a Borászok Barátja elismerésben részesült, ami olyan civil személyeknek jár, akik kiemelkedően képviselik a magyar bor érdekeit és segítik a borászok munkáját.

Rókusfalvy Pál bormarketingért felelős kormánybiztos, a Borászok Borásza díj alapítója a díjátadó gálán arról beszélt, hogy hamarosan véglegesítik a bormarketing stratégiát, amely az összefogásról szól és fókuszba állítja a kultúrát, a gazdaságot, a hagyományt, az innovációt, a tapasztalatot és az edukációt. Céljuk egy piacképes, hiteles marketingkutatás létrehozása, valamint egy modern, üzletképes modell kidolgozása, amely sikeressé teszi a borágazatot.

Az ünnepségen jelen volt a lengyel Wojciech Bonkowski, aki a Közép-Európa régióban első Master of Wine címet elnyerte és Tokaj kiváló ismerője. A Magyar Bormarketing Ügynökség a jövőben együtt kíván dolgozni vele.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke, Légli Ottó, aki 2010-ben nyerte el a Borászok Borásza címet, gratulált az idei jelöltjeinek és arra buzdította az ágazat szereplőit, hogy ne egymással versenyezzenek, hanem fogjanak össze az ágazat sikeréért.

A rendezvényen a borász szakma képviselői mellett jelen voltak a kormány egyes tagjai, köztük miniszterek, államtitkárok, valamint nagykövetek, diplomaták, a gazdasági és kulturális élet véleményformálói is.

fotó: Lakatos Péter / MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .