120 fát ültetnek a Harley-sok Budapesten

120 fát ültetnek a Harley-sok Budapesten

A Harley-Davidson budapesti fesztiváljának szervezői és Zugló Önkormányzata közösen kezdeményeztek egy környezetvédelmi akciót, amely során 120 fát ültetnek a XIV. kerületben megrendezett eseménynek otthont adó területen. A Harley-Davidson már korábban is szervezett hasonló eseményeket Budapesten és az ország más részein.

Az idei évben a Harley-Davidson 120 éves évfordulóját ünnepli, és június 22. és 25. között Budapesten, a Puskás Aréna Parkban nagyszabású fesztivált rendeznek. Ennek alkalmából a hazai motorosok és az esemény szervezői a Zuglói Önkormányzattal együttműködve két lépésben összesen 120 fát ültetnek a főváros szívében.

Az első faültetésre a Föld Napján került sor a Stefánia úton, ahol 20 rózsaszín virágú díszcseresznyefát helyeztek el. A választásuk oka az volt, hogy ez a fafaj rendkívül jól tűri a városi környezetet, és korai virágzásakor gyönyörű látványt nyújt. Emellett a tavasz, a megújulás és a remény szimbólumaként is jelentőséggel bír.

Az eseményen részt vett Horváth Csaba, Zugló polgármestere, valamint Dobai Attila, a Harley Davidson Owners Group elnöke is.

Horváth Csaba elmondta, hogy megtisztelő, hogy egy ilyen híres világmárka éppen Zuglóban rendezte meg a jubileumi ünnepségét, és örömmel fogadták a fenntarthatóságra való odafigyelést, amit a 120 faültetéssel demonstrálnak. Zugló Budapest egyik legzöldebb kerülete, és fontos számukra, hogy fenntartsák ezt a jellemzőt.

A budapesti fesztivált szervező Sportmarketing Ügynökség vezetője, Szalay Balázs számára kiemelten fontos ez a kezdeményezés. A Harley-Davidson közössége mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy környezettudatosan szervezze meg rendezvényeit, és ez természetesen a budapesti fesztiválra is igaz. Örömmel járulnak hozzá ezekkel a fákkal Zugló még zöldebbé válásához.

Ezzel a kezdeményezéssel a Harley-Davidson és Zugló Önkormányzata arra törekszik, hogy a fesztivál mellett fenntartható módon járuljanak hozzá a környezet védelméhez és a zöldterületek növeléséhez Budapesten.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .