Budapesti karácsonyi vásár 2023

Karácsonyi vásár, Budapest, Szent István tér, Bazilika

Két kivételes karácsonyi vásár várja a látogatókat

Az ünnepi szezon hivatalosan is megkezdődik a magyar fővárosban, ahol két kihagyhatatlan karácsonyi vásár, az Advent Bazilika és a Vörösmarty Classic Xmas, várja a látogatókat. Mindkét esemény egészen január 1-ig tart nyitva, így bőséges időt biztosítva a családoknak és baráti társaságoknak a karácsonyi hangulatban való részvételre.

A Szent István terén pénteken megnyíló Advent Bazilika karácsonyi vásár valóságos ünnepi fénypompával készül a látogatók fogadására. A rendezvény, melynek hagyományosan impozáns helyszíne a Szent István Bazilika előtti tér, idén is számos különlegességgel várja az érdeklődőket. A 12 méteres karácsonyfa, a fényfestés, az ingyenes korcsolyapálya és a gasztronómiai élvezetek garantálják, hogy a karácsonyi hangulat itt teljes mértékben átélhető legyen. Az Advent Bazilika egyedi, a 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben elnyert Európa legjobb karácsonyi vására cím mellé tavaly a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is magáénak tudhatja.

A vásár kizárólag hazai kiállítókat vonultat fel, akik között a kézműves és gasztronómiai különlegességek mellett a hazai borászati kultúra értékei is bemutatkoznak. A szervezők gondoskodtak arról, hogy a látogatók mindenki számára megfizethető étel- és italkínálat közül választhassanak. A Fortepannal közös Advent Anno fotókiállítás pedig a vásár hangulatát emeli a régmúlt időkbe.

Az Advent Bazilika nem csak egy ünnepi vásár, hanem együttérzésre ösztönző helyszín is. A Bazilika előtti téren a betlehemi jászol és a monumentális adventi koszorú mellett az Ökumenikus Segélyszervezet is helyet kap, ahol az adományokat önkéntesek fogadják, és a segítségnyújtásért hálás mézeskalács szívvel köszönik meg.

A Vörösmarty tér sem marad el az ünnepi fények és hangulat megteremtésében. A november 17-én induló Vörösmarty Classic Xmas kínál számos érdekességet a belváros szívében. A Vörösmarty-szobor köré épített „hógömb”, az óriási karácsonyfa dekoráció, az ingyenes kisvasút, a fényinstallációk és az interaktív közösségi játék mind azt ígérik, hogy ez a karácsonyi vásár is felejthetetlen élményt nyújt majd a látogatóknak.

A Vörösmarty Classic Xmas kiállítói a hagyományokhoz hűen bemutatják a magyar étel- és italkultúra karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó ételeit. A kézművesek hagyományőrző portékáikkal várnak minden érdeklődőt, és egy speciális kézműves házban a gyerekek is részt vehetnek hétvégi foglalkozásokon.

Mindkét vásár részt vesz a karácsonyi fények versenyében, hogy Budapest ezekkel a csillogó eseményekkel a téli ünnepek fényvárosává válhasson. A budapestiek és a városba látogatók egyaránt élvezhetik a két különleges karácsonyi vásár nyújtotta varázslatot egészen az új év első napjáig.

fotó: AdventBazilika Facebook

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .