EUROVINO 2024 borászati szakkiállítás, Karlsruhe

EUROVINO 2024 borászati szakkiállítás, Karlsruhe - gasztro, borászat

Németország négy legnagyobb bortermelő régiójának, Rheinhessen, Pfalz, Baden és Württemberg területeinek központjában elhelyezkedő Karlsruhe vásárvárosában kerül megrendezésre az EUROVINO 2024 borászati szakkiállítás március 3-án és 4-én. A Messe Karlsruhe területén sorra kerülő eseményt első ízben rendezik meg. Az új borászati vásár a bortermelőknek, forgalmazóknak és vásárlóknak szól, fókuszban a német és európai értékesítési piacokkal. Az EUROVINO az iparnak releváns áttekintést kíván nyújtani a piacon zajló innovációkról, valamint egy személyes és kölcsönös tapasztalatcserét lehetővé tevő platformot kíván biztosítani.

EUROVINO – Mit várhatnak a látogatók és kiállítók?

A kiskereskedelmi, gasztronómiai és szállodaipari szakemberek az EUROVINO Hall 1-ben gondosan kiválasztott kiállítóktól származó piacra releváns bor- és pezsgőkínálat mellett számíthatnak egy informatív kísérő programra a Messe Karlsruhe bejáratánál. Jelenleg 225 kiállító erősítette meg részvételét az EUROVINO-n, akik több mint 300 borászatot képviselnek. A program részét képezi egy „Szakértői Terület” nyolc tanácsadó standdal, ahol a látogatók információhoz juthatnak a kiskereskedelem, vendéglátás és hotelipar számára releváns témákról. A Power Breakfast eseményén mindkét nap reggel 9 órakor rövid, kulcsfontosságú beszélgetésekre lehet számítani a szakmai területeken felmerült témákban.

Az EUROVINO a kiállítók számára lehetőséget biztosít a termékkínálatuk bemutatására olyan környezetben, ahol fenntartható és újrahasznosítható standépítési koncepciókat alkalmaznak, valamint új bemutatkozási platformokaz igénybe vétve. A kiállítók választhatnak teljes, vagy megosztott standok között, valamint igénybe vehetik a Digital Wine Exchange (DWE) lehetőségét is. A standok majdnem minden komponense újrahasznosítható, beleértve a „New Style” teljes standokat is, melyek egy újrahasznosított fa standépítési koncepción alapulnak és amelyet a kiállítók nagyon pozitívan fogadtak.

A Digital Wine Exchange egy új platform, amely lehetővé teszi a borászoknak és borkészítőknek, hogy termékeiket bemutassák a vásáron, anélkül, hogy személyesen jelen lennének. A koncepció egy digitális bor adatbázison alapul, az új EUROVINO Weinguide-on. A platform adatbázisában a termelő listázza a borait, a termék részletes leírásával. A tételeket megküldi a Karlsruhe Messének, akik bemutatják azokat a kiállításon.

EUROVINO a fenntarthatóság jegyében

Az EUROVINO borászati kiállításon nem csak a standépítés zajlik a fenntarthatóság jegyében. Mind az említett program, mind a networking est a nemzetközi borverseny Fair Wine Award átadásával a fenntartható és környezetbarát módon előállított borokat díjazza. Az EUROVINO szeretné digitálisan és helyszínen is előtérbe helyezni a kiválasztott borászokat, hozzájárulva marketing szolgáltatásaikhoz, mint például zöld stand számozással és külön jelölt bejegyzésekkel az EUROVINO Weinguide-ban.

A vásár sajtóeseményén, amelyet 2023. december 4-én tartottak, Dieter Hallerbach, a Peter Riegel Weinimport logisztikai vezetője ismertette az importőr erőfeszítéseit a logisztikai szektorban, és más cégeket is ösztönzött azzal, hogy kifejtette: „Minden vállalat bármikor elkezdheti a fenntarthatósági célok megvalósítását. Célunk az, hogy kommunikáljuk ezt és gyakorlati példa legyünk iparági kollégáinknak. Szerintünk a klímavédelmi gazdasági tevékenység együtt jár a borkedvelő fogyasztói életmóddal, mint a jövő garanciájával.”

Dr. Keith Ulrich, a Fair and Green e.V. igazgatótanácsának elnöke az ökológiai fenntarthatóság témakörét vizsgálta a borászat kontextusában. Elmondta: „A fenntartható, jövőbiztos szőlészet napjainkban fontosabb, mint valaha. Ezért mindig párbeszédben vagyunk borászokkal és tudósokkal, hogy megtaláljuk a jelenlegi problémákra a jövőbiztos megoldásokat. Végül is a fenntarthatóság szorosan összefügg az innovációval. Ez például a CO2-kibocsátás csökkentését jelenti, a könnyű üvegpalackok használatát, valamint olyan biodiverzitási intézkedések kifejlesztését és végrehajtását, amelyek javítják a mezőgazdasági területeket. Fontos az is, hogy olyan partnerek legyenek az előállító és a háttér szektorokban, akik osztoznak a fenntarthatóság eszméjében.”

Az EUROVINO kínálatában részt vevő borászatok, egyesületek és importőrök mellett a kiskereskedelem, gasztronómia és hotel szektor szakembereinek mindkét napra koordinált fórumprogramot ígér, mely foglalkozik a releváns kérdésekkel és kihívásokkal, valamint megoldásokat, tanácsokat és szakértői előadásokat kínál.

„A ‘bor a fókuszban – Személyes. Releváns. Igazságos’ mottónkhoz igazodva azt szeretnénk, hogy az EUROVINO olyan szakkiállítás legyen, amely egyértelműen a borra összpontosít mint termékre. Az EUROVINO-nak szolgálnia kell az iparágat egy olyan platformként, amely a közvetlen együttműködésre összpontosít, személyes és megbízható párbeszédet kialakítva. Emellett fontos számunkra, hogy olyan kiállítóknak és látogatóknak kínáljunk szakkiállítási lehetőséget, amely jó ár-érték arányt ígér” – mondja Dr. Hermann Pilz, az EUROVINO Tanácsadó Testületének elnöke.

fotó: Messe Karlsruhe

EUROVINO 2024 Borászati Szakkiállítás

2024 március 3-4.
Messe Karlsruhe
Messeallee 1
D-76287 Rheinstetten

Bővebb információ és magyarországi kapcsolatok:
Salánki Szilvia
salanki@ahkungarn.hu
+36 1 345 7658

A kiállítás részletes programja és regisztráció a Messe Karlsruhe hivatalos honlapján

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .