Hatvanöt borászat, negyven zenei formáció az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon

Debreceni Bor- és Jazznapok

Hat borrégió, huszonkét borvidék hatvanöt borászata, illetve negyven zenei formáció mutatkozik be az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon, amelyet augusztus 4-7. között rendeznek meg a nagyerdei Békás-tó partján – jelentették be a szervezők a helyszínen sajtótájékoztatón csütörtökön. Puskás István, Debrecen kulturális alpolgármestere emlékeztetett rá, hogy a jazznapok Magyarország legrégebbi jazzfesztiválja, első alkalommal 1972-ben rendezték meg Debrecenben, s néhány év alatt kelet-európai zenei találkozóvá vált.

A cívisváros fontosnak tarja a minőségi magyar borkultúra népszerűsítését, ennek jegyében nem csupán fesztiválokat rendeznek, hanem minden évben megválasztják a város borait, és egyre intenzívebb az együttműködés Debrecen és a város egykori szőlőskertjének tekintett Érmellék között – ecsetelte az alpolgármester.

A jazz és a bor tökéletes párosítás, megismételhetetlen élményt nyújt majd a Békás-tóhoz látogatóknak – vélekedett Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Debreceni Bor- és Jazznapok azért is különleges, és abban tér el az ország hasonló tematikájú eseményeitől, mert a három zenei színpadon ott lesz a jazz műfajban alkotó hazai zenészek és zenekarok élvonala: fiatal, kísérletező jazzisták, és tapasztalt, ismert jazzmesterek közel negyven formációban zenélnek majd a Nagyerdőben – fűzte hozzá.

Mészáros Réka elmondta azt is, hogy az idei év mottója – Ez ütős lesz! – egyszerre utal a zenei felhozatalra, és az idei év tematikájára, az ütőhangszerek világára. Utóbbit négy dobos – Szumper Ádám Ákos, Richter Ambrus, Szendőfi Péter és Baló István neve fémjelzi.

Hozzátette: a fesztivált nappal a zöld erdő öleli körül, éjjel pedig Az Alice csodaországban színes, lombos fáit megidéző fények és sokezernyi izzó világítja meg. A legkisebbeket gyereksarok várja, a nagyobbakat mini golffal kecsegtetik a fesztivál idején a debreceni Nagyerdőben – hangzott el a tájékoztatón.

MTI

Debreceni Bor- és Jazznapok

Debrecen, Nagyerdő
2022 augusztus 4-7.

Bor és Jazz honlap
Bor- és Jazznapok facebook oldal
A fesztivál facebook esemény oldala

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .