Hungarian Wine Summit 2024 borszakmai konferencia

Hungarian Wine Summit borszakmai konferencia - gasztronómia

Közeleg a Hungarian Wine Summit, az év egyik legnagyobb nemzetközi borszakmai találkozója, melynek kiemelt jelentősége van a magyar borászok és a hazai borkultúra számára. Az április 21-25. között megrendezendő esemény egyedülálló lehetőséget biztosít a magyar borászoknak, hogy építsék nemzetközi kapcsolataikat és növeljék exportlehetőségeiket Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában.

Az ötnapos rendezvény célja, hogy újrapozícionálja Magyarországot és a magyar borokat a világpiacon. A rendezvény átfogó bormarketing lehetőséget kínál, amelynek keretében a kevésbé ismert magyar borok is lehetőséget kapnak a nemzetközi figyelemre.

A Hungarian Wine Summitet a Magyar Bormarketing Ügynökség szervezi a Nemzeti Bormarketing Stratégia irányelvei mentén, és lehetőséget teremt a nemzetközi kereskedőknek, importőröknek, szakíróknak és Master of Wine-oknak több száz hazai bor megismerésére.

A konferencián, melynek központja április 22-én a Millenáris Park lesz, a résztvevők megismerhetik a magyar borvilág sokszínűségét, a legfontosabb fajtákat, stílusokat és borvidékeket. A programban szerepelnek díjnyertes tételek, tokaji nedűk, vulkanikus borok, könnyű vörösborok, őshonos szőlőfajták és a fenntartható borkészítés is.

A konferencia különleges „tasting zone”-ja és „B2B matchmaking arénája” lehetőséget kínál a gasztropiaci szakembereknek a magyar borászatok termékeinek megismerésére és az importőrökkel való találkozásra.

A rendezvény harmadik napjától kezdődően a szakmai meghívottak tanulmányutakon fedezhetik fel hazánk borvidékeit, köztük az egri, tokaji, balatoni, szekszárdi és etyeki borvidékeket.

A Hungarian Wine Summit hosszú távú célja, hogy növelje Magyarország borainak versenyképességét a nemzetközi piacon, és segítse az országimázs építését. A rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy Magyarország Közép-Kelet Európai régió meghatározó borszakmai rendezvényévé váljon, és hozzájáruljon a magyar borok elismertségéhez világszerte.

fotó: hungarianwinesummit.com

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .