Izo FitzRoy is fellép a Jazzpiknik nyitónapján

Izo FitzRoy Jazzpiknik koncert - Balaton fesztivál

Az idei Paloznaki Jazzpiknik alkalmával a Balatonhoz is ellátogat a brit díva, Izo FitzRoy, aki egyedülálló blues-soul-gospel hangulatot varázsol a Balaton-felvidéki jazzfaluba a rendezvény csütörtöki nyitónapján. A szinpadon a popkirálynő Anastacia koncertje követi őt.

A Jazzpiknik pénteki napján a figyelem középpontjába kerül a Belau nagysikerű duó, akik egyedülállóan különleges hangulatot teremtenek zenei világukban, amely az aktuális elektronikus zenei alapokkal elegyedik. Az este folyamán a funky zene koronázatlan királya, The Brand New Heavies, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese teszi emlékezetessé a piknik-hétvégét, végül pedig a Kraak & Smaak zárja az estét lenyűgöző koncertjével.

Az augusztus 1-jei Jazzpiknik 0. napjának nyitányát a DJ páros, Andrew J és Dan von Schulz adják, akiket Izo FitzRoy követ, aki tavaly Veszprémben mutatkozott be először a magyar közönségnek. Az énekesnő egyedi stílusa, mely a blues-soul-gospel gyökereiből táplálkozik, hamar elnyerte a hazai hallgatók tetszését. A Jalapeno Records gondozásában megjelent „A Good Woman” című albumának dalain keresztül Izo FitzRoy egyedülálló módon énekel a 21. századi nők sorsáról. A Janis Joplin-féle nyers erő és Bill Withers dalszövegeinek hatása érezhető az előadásában, melyet a saját kórusával kísérve tesz még emlékezetesebbé.

A csütörtöki napon a színpadra lépő Anastacia páratlan karrierjében már közel 25 év telt el azóta, hogy „I’m Outta Love” című gigaslágerével berobbant a zenei életbe. A világhírű énekesnő több mint 52 millió lemezt értékesített, és több mint 225 díjat nyert el karrierje során. Művészetében a funk, a dance, a pop, az R&B és a soul egyedi keveréke jelenik meg, melyet 2003-ban megteremtett „sprock-stílus” képvisel. Az elmúlt évek friss dalai mellett a Jazzpiknik közönsége az énekesnő legendás slágereit is élvezheti majd.

A pénteki napot a Belau nyitja, akik az elvágyódó és reményteljes hangulatot hozzák létre zenéjükkel, amely az elektronikus zenei alapokkal találkozik. A duó 2015-ben robbant be a köztudatba „Island of Promise” című debütáló dalukkal, és azóta számos elismerést gyűjtöttek be, beleértve a Fonogram-díjat is. A The Brand New Heavies és Tony Hadley fellépése után a Kraak & Smaak zárja a pénteki estét, akik tavalyi nagy sikerük után ismét a pikniklők táncra perdítik majd.

Az augusztus 3-i záró napon a holland Son Mieux és a Morcheeba koncertje után az MF Robots búcsúztatja a Paloznaki Jazzpiknik közönségét, lezárva ezzel a három napos zenei ünnepet.

A Jazzpiknik idén is a balatoni nyár egyik legnagyobb élményét ígéri, ahol a kiváló zenei produkciók és a csodálatos környezet együtt teremtenek felejthetetlen pillanatokat az érdeklődők számára.

fotó: JazzPiknik

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .