Kávékóstolóval ünneplik Budapesten a kávé világnapját

Cappuccino - Kávé Napja, gastro

Budapesten, az Akvárium Klubban, immár tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kávé Napja, egy különleges esemény, amely a kávé szerelmeseinek kihagyhatatlan találkozóhelye. A rendezvény célja a kávékultúra ünneplése és népszerűsítése, és a szervezők idén október 8-án, vasárnap várják az érdeklődőket 11:00 és 18:00 között.

Az esemény főattrakciói között szerepelnek a kávékóstolók, a kávé blend bajnokság, a kávégép-bemutatók és a szakmai beszélgetések. A látogatókat hazai és nemzetközi pörkölők, kávéforgalmazók és baristák várják egyedülálló különlegességekkel. A kiállítók olyan specialty kávékat kínálnak, melyek a világ legjobb termőterületein szüretelt kávészemekből készülnek, és melyeket Michelin-csillagos éttermek is előszeretettel alkalmaznak.

A rendezvényen bemutatásra kerül az eisbock típusú kondenzált tej is, melyet a legjobb baristák közreműködésével fejlesztettek ki. A színpadi beszélgetéseken szó lesz a kávépiac fejlődéséről, a magyarországi és nemzetközi trendek alakulásáról, az ízesített kávék innovációjáról és a prémium instant kávék jövőjéről is. És nem csak a kávéitalokról lesz szó – a rendezvényen bemutatkoznak olyan különlegességek is, mint a cascara sör, a kávékoktélok és a növényi tejalternatívák.

Az esemény egyik fénypontja a Kávé Napja blend bajnokság, ahol szakmabeliek és jártas amatőrök alkothatják meg saját kávékeveréküket. A verseny döntőseit nemcsak pénzdíj várja, hanem az esemény látogatói is megkóstolhatják azokat az italokat, amelyekkel versenybe szálltak.

A résztvevők számára a rendezvényen a korlátlan kávékóstolás mellett lehetőség nyílik különleges kávék, kávékapszulák, alkoholos kávéitalok, koktélok és kávés eszközök vásárlására is. Az esemény előzetes jegyvásárlásra is lehetőséget biztosít, az early bird jegyek szeptember 7-től október 7-ig, online megvásárolhatók az Akvárium Klub weboldalán. A helyszínen pedig készpénzzel vagy bankkártyával lehet megváltani a teljes árú belépőt.

Az eseményen különböző programokkal is várják az érdeklődőket. A színpadon kávé blend bajnokság elődöntőivel kezdődik a nap, majd lehetőség nyílik megismerkedni az eisbock típusú kondenzált tej világával. A szakmai beszélgetéseken kávés trendekről, ízesített kávékról és fermentált kávékról is hallhatnak az érdeklődők. A napot a Kávé Napja blend bajnokság döntője és eredményhirdetése zárja, majd este 8 órától kezdődik a Samurai Speakeasy after party, amelynek zárásáig az Akvárium Klub a kávé és a jó zene szerelmeseinek otthona lesz.

A Kávé Napja rendezvény minden kávékedvelő számára tökéletes alkalom arra, hogy megismerje a kávé világának legújabb trendjeit, egyedülálló ízvilágát és a szakma legjobbjaival találkozhasson. Az esemény nem csak az igazi kávérajongóknak, hanem azoknak is ajánlott, akik kíváncsiak a kávékultúra változatos és gazdag világára, ahol a kávé nem csupán egy ital, hanem egy különleges élmény is.

fotó: Kávé Napja

Kávé Napja 2023

2023 október 8.
Akvárium Klub, Budapest

Bővebb információ és jegyvásárlás a Kávé Napja honlapján
Az esemény facebook oldala

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .