Kraft sörfesztivál a Dürer Kertben

Kraft sörfesztivál a Dürer Kertben

30 hazai és külföldi sörfőzdével, illetve a legfontosabb hazai sörszaküzletek különlegességeivel május 26-29. között, több, mint 300 sörrel, 4 napon át ismét Kraft Sörfesztivál a Dürer Kertben.

Bár a fesztiválpiac telítődni látszik, a Kraft mindig puha párna lesz a vendégek alatt, mert bár egy széles célcsoportnak szól, mégis ugyanaz a csapat, illetve ugyanaz az attitűd áll mögötte, mint az ország legnemzetközibb sörfesztiválja mögött. Mára szerencsére már nem elég, ha valaki kirak pár sörpadot és fesztiválnak hívja azt: egész évben folyamatosan dolgozni kell azon, hogy ez a pár nap valóban emlékezetes maradjon. A fogyasztóknak 2022-ben annyi lehetőség közül van már választása napi szinten, hogy ez a fajta bizalom – tudni, hogy minden egyes meghívottért felelősséget vállal a BPBW csapata – lesz talán a legfontosabb! Fesztiválból sok van, de akit magával ragad egy kraft sörfesztivál hangulata, onnantól visszatérő vendég lesz minden évben.

Tavaly szeptemberben végre ismét megrendezésre kerülhetett sokatok (és mit tagadjuk, sokunk) kedvenc éves sörös eseménye, a Kraft Sörfesztivál. A 2021-es „ráncfelvarrott” és megújított koncepcióval megrendezett Kraftot nem csak a vendégek, de a főzdék és a szervezők is sikerként könyvelhették el, amin felbuzdulva idén május végén újra összegyűlhetünk a kraft sörök rendes évi szemléjére.

„A Kraft Sörfesztivál mindig is a kraft sörös szakma, és a fogyasztók szíve csücske volt. Az összes fontos hazai sörpiaci szereplőt, de emellett külföldi, régiós neveket is felvonultató nagy sörös ünnepély ez, amire az összes sörös kiállító külön készül az aktuálisan legizgalmasabb tételeivel. Egy fizetem-amit-iszok rendszerben működő, laza hangulatú sörünnep tér vissza ismét a Duna partján, ahol mindenki megtalálja a számítását, akár az első IPÁját készül meginni, akár rutinos kraft arc a sokezredik söre után.”

A szervezők minden estére koncertekkel készülnek, napközben és a koncertek után pedig kedvenc szelektoraik pakolják majd a zenét. Meghívták a food truckos barátaikat is, akik változatos étel-opciókkal készülnek majd, hogy még jobban essenek a sörök. A fesztivál és a koncertek látogatása ingyenes, és bárki részére nyitott. Aki viszont sörözni szeretne, szüksége lesz fesztiválpohárra, és token-ekre (zsetonokra).

Bár a Kraft elsősorban mindig is a hazai főzdékről szólt és szól is, mégis mindig örömmel hívtak meg pár szigorúan régiós főzdét, már nem csak azért, hogy színesítsék a palettát, de inkább amiatt, hogy egymást felemelve öregbítsék a kelet-közép-európai kraft sörök hírnevét.

Külföldi főzdék a BPBW Standján

Zbir pivara / 3Bir brewery & Taproom (Szerbia)
Blackout Brewing (Románia)
Blech.Brut (Németország)
BrewHeart (Németország)
The Garden Brewery (Horvátország)
Hop Hooligans (Románia)
Protokoll Berlin (Németország)
Sibeeria Brewery (Csehország)

Míg a BPBW fesztivál az első és a nagy szerelem, mégis kezdik azt érezni, hogy a Kraft lesz hosszú távon a nagy dobás, már csak azért is, mert ez dedikáltan a hazai közönségnek szól.

KRAFT 2022 west coast ipa 6% a fesztivál söre

Idén először a Kraft fesztivál is saját, hivatalos sört kapott, ami a KRAFT 2022 west coast ipa 6%. A 2022-es Kraft sörfesztivál hivatalos söre igazi vissza a gyökerekhez felfogásban fogant, mert valahol reflektálni akartak a világban lassan már harmadik éve tartó folyamatos újrakezdés közös élményére. A végeredmény így egy vérbeli West Coast IPA határozott keserűséggel, de az újkori trendekhez igazítva izgalmasan és duplán hidegkomlózva, mindez pedig olyan régi szakmai partnereink és barátok segítségével valósult meg, mint a Badass Barley, a BarthHaas X és a Lallemand.

A Kraft Sörfesztivál hazai nevei

Balkezes
B*BOP Fermentory
Brew Your Mind sörfőzde
Dealbreaker
Fehér Nyúl Brewery & Taproom
FIRST The Craft Beer Co.
Hara’Punk Brewing
HopTop Brewery
Horizont Brewing
Mad Scientist
MONYO Brewing Co.
Reketye Brewing Co.
Békésszentandrási Szent András Sörfőzde
TIMCO Brewing
UGAR Brewery
Uradalmi Sörmanufaktúra
Vaskakas Sörfőzde

Ingyenes koncertek, élő zene, djk mind a négy napon a fesztivál területén

2022.05.26. csütörtök
Dynamite Dudes rockabilly-r’n’r
2022.05.27. péntek
Woodstock Barbie vintage blues rock & stoner
Vanis DJ

2022.05.28. szombat
Philip Doyle (GB) the legendary psychobilly guitarist
Naked Truckers rockabilly-r’n’r
Deli Soma DJ

2022.05.29. vasárnap
Xtreme Blues Dog (BR) raw, loud & mono
Fit Fat gasztroszörf

Selectorok: Mohácsi Matyi, Undos, Szujó Dani és Somló Pali

Food truckok

MANU+ Pizza Manufaktura
Blue Monkey Hot Dog
Baan’s kitchen BP
Periferico Étterem
Burger Bár-hol

Kraft Sörfesztivál

Dürer Kert, Budapest
2022 május 26-29.

A fesztivál nyitvatartása

Május 26. csütörtök: 16 – 02
Május 27. péntek: 15 – 02
Május 28. szombat: 12 – 02
Május 29. vasárnap: 12 – 24

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .