Új beruházás indul a Dreher Sörgyáraknál

Dreher sörgyárak, kőbánya - gasztro

Magyarország egyik vezető sörgyártója, a Dreher Sörgyárak, hatalmas lépésre készül a jövő felé. A vállalat két tulajdonosa, az Asahi Group Holdings és az Asahi Europe & International, összesen 100 milliárd forintos beruházással újítja meg a sörgyártás teljes folyamatát. A hosszú távú fejlesztéssorozat nem csupán a kapacitás- és hatékonyságnövelés célját szolgálja, hanem a vállalat ambiciózus örökségépítési és fenntarthatósági célkitűzéseinek is megfelel.

Az elmúlt években megvalósult és most bejelentett beruházások számos folyamatot érintenek. A már korábban kicserélt kompresszorokat és szűrőberendezéseket tavaly egy 4,6 milliárdos forintos fejlesztés keretében modernizálták. Idén tavasszal pedig a pasztőrözés és fejtés hatékonyságát növelték a legmodernebb alumíniumdobozos gyártósor üzembe helyezésével összesen 7 milliárd forintból.

A beruházási program első mérföldkövének részeként 2023-2026 között mintegy 30 milliárd forintot fordítanak az új energiaközpont egy részének építésére. Ez a lépés nemcsak a kapacitásnövekedést, hanem a vállalat fenntarthatósági céljainak elérését is támogatja. Az erjesztés és a pincékben való kondicionálás szakaszai teljesen megújulnak, beleértve a tartályok cseréjét és az új technológiák bevezetését is. Mindez a vállalat munkatársainak folyamatos képesség- és tudásfejlesztésével jár együtt.

A Dreher Sörgyárak vezérigazgatója, Békefi Gábor elmondta: „Jövőre ünnepeljük a Dreher Sörgyárak alapításának 170. évfordulóját. A gazdag történelmi hagyomány, a négygenerációs munkahely nemcsak büszkeséget, de felelősséget is jelent mindannyiunk számára, akik ennek a vállalatnak a jelenén és jövőjén dolgozunk. Ha továbbra is tudjuk tartani a cégcsoport üzleti elvárásait és teljesítjük a kitűzött mérföldköveket, akkor ebből a 100 milliárd forintból valóban megalapozzuk a gyár és a munkatársaink sokéves jövőjét.”

Az új beruházásokban kiemelt figyelmet kap a „Drehertől-Dreherig” örökségépítési filozófia, amely az innovációk bevezetése mellett a magyar sörgyártás hagyományainak ápolására koncentrál. A vállalat emellett különleges programokkal ünnepli majd a vállalat alapításának 170. évfordulóját a Dreher Söripari Emléktárában és más ikonikus gyártelepi helyszíneken. A vezetőség elkötelezett a helyi védelem alatt álló épületek és egyéb különleges ipari értékek hosszútávú megőrzése mellett is.

Az 1854-ben alapított Dreher Sörgyárak Magyarország söriparának meghatározó alakja. Azóta, hogy az Asahi Group Holdings és az Asahi Europe & International, a Japán vezető sörgyártójának leányvállalataként 2017-ben kezébe került a cég irányítása, a Dreher Sörgyárak nemcsak helyi szinten, hanem globális szinten is kiemelkedővé vált. A vállalat szorosan összefonódik a közösséggel, hiszen közvetlenül és közvetve több mint 11 100 ember számára biztosít munkalehetőséget, és évente 17 milliárd forint adót és járulékot fizet be az államkasszába.

A Dreher Sörgyárak Zrt. folyamatos növekedést mutat az elmúlt években. Az előző évben elért 73,477 milliárd forintos árbevétel jelentős ugrást mutat az előző évi 61,783 milliárd forinthoz képest. Az adózott eredmény szintén lendületesen emelkedett, 2021-ben még 2,588 milliárd forintot könyveltek el, míg tavaly ez a szám 3,080 milliárd forintra nőtt. Ezek a számok nem csak a vállalat stabilitását és fejlődését tükrözik, hanem a magyar söripar egészének eredményességét is.

fotó: Elekes Andor

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .