Szegedi Jazz Napok 2023

Szegedi Jazz Napok 2023

Szeged ismét a jazz szerelmeseinek otthona lesz, amikor november 10. és 11. között megrendezik a Szegedi Jazz Napokat. A rendezvény öt évtizedes múltra tekint vissza és a hazai zenei élet egyik kiemelkedő eseménye, amelyet az igényes művészválasztás és a minőségi koncertek tettek ismertté az ország határain túl is. Az idei programban olyan zenészek és együttesek lépnek fel, akiket a nagyközönség már jól ismerhet.

A fesztiválon bemutatott koncerteket a Magyar Rádió mellett a Novi Sad-i Rádió is közvetítette, valamint néhány koncertet a televízió is műsorára tűzött. Az 1995-ös szünetet követően a rendezvényt újraindították a rendszerváltás után, és 2004-ben sikerült teljes mértékben újjáéleszteni. Azóta a Szegedi Jazz Napok a jazz rajongóinak találkozóhelye lett és nemzetközi zenészek is szívesen ellátogatnak ide.

Az esemény első napján három ígéretes hazai jazz együttes mutatkozik be, akik különleges zenei utakat járnak be. A fiatal tehetségek izgalmas új hangokat hoznak a színpadra és a közönségnek lehetősége lesz új kedvenceket felfedezni.

A szombati estét Juhász Gábor triója nyitja meg, majd a fesztivál egyik csúcspontja, az amerikai The Cookers All-Stars következik. Donald Harrison, Billy Harper, Eddie Henderson, George Cables, Cecil McBee és Billy Hart alkotja ezt a különleges zenekart, amelyet a kritikusok a „valódi jazz” és a hard-bop óriásainak tartanak. Ők a jazz zene ikonjai, és együtt a világ legjobb post-bop zenekarának számítanak. Az életmű turnéjuk egyik közép-európai állomása a Szegedi Jazz Napok, így a közönségnek egy különleges élményben lehet része.

A koncertek után az eredeti Woodstock-film rendezői változata kerül vetítésre, így a jazz és a kultfilm szerelmesei egyaránt találnak majd maguknak kikapcsolódást az eseményen.

2023 november 10. péntek
Tűzkő Salamon Quintet
Baló Sámuel Trió
Ég Alatti Quintet

2023 november 11. szombat
Juhász Gábor Trió
An Evening With The Cookers (USA)

Szegedi Jazz Napok 2023.

2023 november 10-11.
IH Rendezvényközpont Nagyterem
6721 Szeged, Felső Tisza-part 2.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .