Új gyorsétterem-lánc jönne Magyarországra

Dairy QueenMagyarország mellett a környező országokban is megjelenne a Dairy Queen, az amerikai kontinens egyik legnevesebb gyorsétterem-lánca több mint 70 éves múltra tekint vissza – adta hírül a Franchiseportál.

{module 221}

A hálózat jelenleg több, mint 6,000 franchise egységgel rendelkezik a világ 18 országában. A közép-kelet európai térségben is szeretnének ismertté válni és ezért keresnek most nyitási lehetőség nemcsak Magyarországon, de Lengyelországban, Csehországban és Oroszországban is.

A Dairy Queen egyik specialitása a Grill&Chill gyorsétterem, ahol frissen készül, grillezett húsok és húspogácsák várják a vendégeket. A másik étteremfajta, amivel a Dairy Queen hiressé vált az Orange Julius, amely az ízletes, friss és csábító tejalapú ízesített italokkal un. Blizzard-val, MooLatte italokkal várja a vendégeket. Kínálnak itt még fagylaltokat, egyéb shake-eket, jégkrémtortákat, parfékat és más tejalapú finomságokat. A harmadik típusú üzletük pedig a Kiosk-ok, avagy Treat Store amelyek nagyforgalmú helyeket, közlekedési csomópontoknál található kisebb egységek, pl. bevásárlóközpontokban.

A Dairy Queen franchise egyik legnagyobb előnye, hogy lehetővé teszi a saját, helyi beszerzési lánc kiépítését és alkalmazását és nem kötelezi a mester franchise jog átvevő céget fix beszerzési források, helyek igénybevételére. A Dairy Queen rugalmasan próbál alkalmazkodni a helyi piaci viszonyokhoz, sajátosságokhoz is. Fő fogyasztói célcsoportja az eddig működő éttermeiben a 18-32 év közötti korosztály, akik számára a közösségi csoportokhoz való tartozás nagy szerepet játszik, magas önbizalommal rendelkeznek, az önmegvalósítást fontosnak tartják életükben és jó családi kapcsolatokat ápolnak közvetlen és távolabbi rokonaikkal. A Dairy Queen nemcsak Magyarországban, hanem a régióban gondolkodik, így előnyös lenne (de nem kizáró ok), ha a leendő franchise partner több országban is tudna nyitni DQ éttermeket.

A DQ hosszútávon keres a cég filozófiája és céljai iránt is elkötelezett, azzal azonosulni tudó franchise partnert és várjuk érdeklődő vállalkozások jelentkezését a céggel való üzleti megbeszélésre. Éttermi, vendéglátóipari tapasztalat hiánya nem kizáró ok.

{module 221}