Winelovers Grand 2024 borfesztivál a Corinthiában

Winelovers Grand 2024 borfesztivál Hotel Corinthia - gasztro

Több száz bor kóstolható az évnyitó borkóstolón

Több száz bor kínálja magát az évindító Winelovers Grand kóstolón, ahol a legfrissebb évjáratoktól a muzeális kincsekig terjedő választék várja a borkedvelőket. A rendezvényre április 6-án kerül sor a Corinthia Hotel Budapest elegáns termeiben. Magyarország több mint 150 bor- és pezsgőmárkája mutatkozik be összesen 700 tétellel, melyhez további mintegy 100 nemzetközi pincészet borai csatlakoznak.

Az eseménynek nem csupán a széles borválaszték ad otthont, hanem a pezsgők, vörösborok, fehérborok és rozék mellett hagyományos eljárással készült pezsgők, valamint természetes édes borok és tokaji aszúk is helyet kapnak a kóstolók palettáján – tájékoztatta az MTI-t a rendezvény szervezője.

A különleges kóstolóhelyszínek között kiemelt szerepet kap a Trifecta Terem, ahol nem csupán a borokat lehet megkóstolni, de közvetlen kapcsolatba léphetnek a hazai borászokkal is az érdeklődők. A Csúcsborok és nemzetközi borok termében pedig kényelmesen ülve tesztelhetik a különlegességeket.

Az eseményt tovább színesíti az edukációs program, melynek keretében ingyenes szakmai pop-up kóstolási tréningeket kínálnak az érdeklődőknek. Kiemelt figyelmet szentelnek a fiatal generációnak és a borszakmában dolgozóknak is, hiszen kedvezményes jegyekkel várják a résztvevőket, valamint mesterkurzusokon lehetőség nyílik „haladóbb” témákban elmélyülni.

Az eseményre látogatók így részt vehetnek olyan izgalmas kurzusokon, mint az „English sparkling – a pezsgő angolul”, a „Riesling of the world”, az „Ecstasy of GOLD – Hogyan nyerjek aranyérmet egy nemzetközi borversenyen?”, a „Napa Valley Cabernet Sauvignon, Vintage 2019”, valamint a „Muzeális aszú 1940-től 1983-ig”.

Az eseményen prémium párlatok standja is várja a látogatókat, ahol különleges italokat lehet megkóstolni. A kézműves sörök rajongói számára is izgalmas programokat kínálnak pop-up előadások keretében a Royal Lounge Foyer területén a kézműves sörök tematikájában. Ezek az előadások ingyenesen látogathatóak, de a rendelkezésre álló helyek száma limitált.

A rendezvény egyértelműen nem csupán egy egyszerű kóstoló, hanem egy komplex gasztronómiai élmény, melynek során a résztvevők bepillantást nyerhetnek a borkészítés rejtelmeibe, találkozhatnak a legkiválóbb borászokkal, és megismerkedhetnek a világ legkülönlegesebb nedűivel. Az évindító Winelovers Grand kóstoló így minden bizonnyal emlékezetes élményt ígér mindazoknak, akik szeretik a minőségi borokat és a gasztronómia világát.

fotó: wineloversrendezvények

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .