Négynapos ünnep a Hollókői Húsvéti Fesztiválon

Hollókői Húsvéti Fesztivál - turisztika

Gazdag programok és hagyományok az ünnepek idejére

Rendkívül gazdag és változatos programokkal készülnek a Hollókői Húsvéti Fesztiválra, mely négy napos ünnepséggel várja az érdeklődőket Nógrád vármegye világörökségi falujában, tájékoztatta Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Bakos Boglárka az MTI-t.

A fesztivál pénteki nyitónapján számos ingyenes tevékenység várja a látogatókat, köztük kézműves kirakodóvásár a Petőfi úton, tojásfestés több helyszínen, valamint a Látogatóházban archív képek és régi hollókői filmek vetítése. A nap során a böjti szokások is felelevenednek a nagypénteki liturgia előtt.

Szombaton az Ófalu udvaraiban gasztronómiai és hagyományőrző programokkal várják az érdeklődőket, többek között kereplőzéssel, népi élet bemutatással és tánctanítással. Este a nagyszínpadon a Keleti Szél zenekar koncertezik.

Vasárnap a húsvéti ünnepi programok veszik kezdetüket, melyeket húsvéti szentmise és feltámadási körmenet követ, majd a hagyományos locsolkodásra kerül sor a templomnál és az alsó kútnál. A színpadon a Hollókő Táncegyüttes és a helyi citerások húsvéti műsorukkal nyitják meg az ünnepet, melyet további néptáncegyüttesek és zenekarok követnek.

Húsvéthétfőn folytatódik az ünnep, szentmise és locsolkodás mellett számos folklórprogram és mesemondó előadás várja a vendégeket, melyet a Muzsla Néptáncegyüttes és a Magyar Banda Hegedűs Bori és Causanella Izabella énekesnőkkel lépnek színpadra.

A Hollókői Húsvéti Fesztivál 2024 március 29-től április 1-ig tart, és ígéretes kikapcsolódást nyújt mindazoknak, akik szeretnék átélni a palóc hagyományokat és gazdag kulturális örökséget.

fotó: Hollókő, az élő falu Facebook

Hollókői Húsvéti Fesztivál 2024

2024 március 29. – április 1.
Hollókő

Bővebb információ és a fesztivál részletes programja a fesztivál honlapján érhető el.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .