Tavaszi programok és gasztronómiai élmények a Folly Arborétumban

Folly Arborétum tavaszi programok - turisztika

A húsvéti hétvégén debütál a nyomozós kerti játék és a Folly matiné

A húsvéti hosszú hétvégével megérkeznek az új, izgalmas programok és gasztronómiai különlegességek a Folly Arborétumban és Borászatban. A kert varázslatos világában minden korosztály megtalálja a számára legvonzóbb elfoglaltságot, legyen az egy rejtélyes nyomozós játék vagy egy ínycsiklandó gasztronómiai kalandozás.

A húsvéttól kezdve minden szombaton új, ingyenes, interaktív programokkal várják a gyerekeket az arborétumban. A Folly Matinén a kicsik játékos formában ismerkedhetnek meg a kert lenyűgöző élővilágával szakértő pedagógusok segítségével.

A „Nyomozz a Follyban!” programmal a felnőttek is bekapcsolódhatnak a kalandba. Az 8 állomásos szabadtéri szabadulószobában a résztvevők rejtélyes halálesetek nyomába erednek, miközben felfedezik a kert legszebb zugait. Ez a kihívás garantáltan 2-2,5 órányi izgalmas szórakozást nyújt.

Az arborétum legújabb látványossága a tavaszi szünetben debütál, amelynek alkalmával egy rendhagyó kiállítás keretében megismerhetjük a 22 különleges növényfajt, köztük a cédrus nemzetség képviselőit, valamint a ciprusok és hosszútűs fenyők tobozait. A „tobozkörút” nevű játékhoz pecséteket lehet gyűjteni és akik mindegyiket összeszedik, ajándék magcsomagot kapnak.

A húsvéti hosszú hétvége a változatos programok jegyében telik majd a Folly Arborétumban. Március 30-án és 31-én látványos esti programokkal várják az érdeklődőket, akik különleges vezetett sétán vehetnek részt, és megcsodálhatják a fényfestéssel és fényanimációval életre keltett növényeket és műalkotásokat.

A tobozkiállítás, a „tobozkörút”, valamint a nyomozós játék április 1-jétől minden nap elérhető lesz, emellett szombaton, vasárnap és hétfőn ebédidőben a gyerekeket ingyenes Folly Matinéval, délutánonként pedig családi szabadulószoba-játékkal várják.

A gasztronómiai kínálat sem marad el a húsvéti ünnepkörben. A kert éttermében hagyományos és újragondolt húsvéti fogásokkal várják a vendégeket, többek között pankómorzsás préselt rántott húsvéti sonkával, reszelt tormás szójában érlelt tojáskrémmel és áfonyás-epres, rozmaringos tortlettel.

A Folly Arborétum és Borászat készül az ünnepi hétvégére, garantálva a szórakozást, az élményeket és az ízekben gazdag gasztronómiai élményeket mindenki számára.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .