Kedves Rogán Antal!

GSZT szakújság

GSZT szakújságNagy megtiszteltetés volt a szakma részére, hogy részt vett a turizmus törvény előkészítésének parlamenti vitájában, érdeklődéssel figyeltük hozzászólását, amely kettős minőségében is fontos volt. Mint az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke, valamint a Belváros, az V. kerület polgármestere.

{module 221}

Még hozzátehetném, mint a budapesti idegenforgalmi adó új elosztási rendszerének atyja.

Most, mint polgármestert kérdezem, kedves Rogán úr, mikor sétált utoljára végig a Kossuth Lajos, a Váci, a Petőfi Sándor utcán, a Párizsi udvarban? Mikor szembesült utoljára azzal a mocsok tömeggel, azokkal az elhagyatott, betört kirakatüvegekkel, amitől egy jóérzésű magyar állampolgárnak is elmegy a kedve a belvárosi sétától, de egy jó érzésű külföldi már-már túlélő turistaként járkálhat ezekben az utcákban.

Jó, ne legyünk igazságtalanok. Milliárdokért újult meg a Március 15-e tér, a Károly körút és Petőfi Sándor utca, Kecskeméti utca közlekedési rendje, utcabútorzata. Igen, erre is szükség van. Örülünk neki és reméljük, hogy 1-2 éven belül nem kerül vandálok áldozatává.

De, felteszem a kérdést, jó volt a sorrend?

Először nem élettel kellett volna megtölteni a lerobbant üzleteket?

Ön egy olyan kerület polgármestere, amely Budapest szíve és az ország turisztikai központja.

Ön egy tehetséges ember, nem tudom elképzelni, hogy nem tudna megállapodni az üzletek tulajdonosaival, bizonyos helyiségek bérbeadása esetén saját önkormányzatával a méltányosabb bérleti díjakért, a szánalmas állapot felszámolásáért.

Még egyszer köszönöm, megtisztelő figyelmét és a GSzT hasábjain szívesen helyt adunk válaszának.

Üdvözlettel:

Murányi Péter

{module 221}