Aktív egyeztetésbe kezd az ÁPB

közös anyag összeállításáról döntött a Turizmus-Vendéglátás Ágazati Párbeszéd BizottságValamennyi turisztikai szakágazat álláspontját és javaslatait összegző, közös anyag összeállításáról döntött a Turizmus-Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság koordinációs bizottsága augusztus 11-én. Az anyag tartalmát szeptember közepén szeretnék Horváth Endre, turizmusért felelős helyettes államtitkár elé tárni.

A testület abból a célból hívta össze a szállodaipar, az utaztatás, a vendéglátás és a közösségi étkeztetés szakmai szervezeteinek képviselőit, hogy szűkebb műhelybeszélgetés keretében együttesen alakítsák ki a szeptember közepére tervezett találkozó stratégiáját, tartalmát, főbb irányait. Az ülésen jelenlévők leszögezték: a közös fellépést mindenki támogatja, és sürgősnek is tartja, tekintve, hogy szerencsésebb, ha a szakma észrevételei még az őszi törvénykezési folyamatok előtt a politikusok elé kerülnek.

A javaslatok kapcsolódnának a Széchenyi-terv vitairatához, illetve összefoglalnák a kereslet növeléséhez, illetve a már működő vállalkozások, létesítmények helyzetének javításához szükséges intézkedéseket. Fontos, hogy minden alágazat mondja ki a problémáit, és konstruktív, a növekedést célzó javaslatokat tegyen, mind a közeli jövőre, mind a távolabbi jövőképre vonatkozóan.

A szervezetek augusztus végéig eljuttatják az ÁPB-nek saját területük javaslatait, melyeket az ÁPB összesít és makro szempontok alapján kiegészít, majd leteszi a helyettes államtitkár asztalára, hogy a szeptember közepére tervezett egyeztetésen már konkrétumokról lehessen beszélni.