Magyar artistaművészek második helyezése Párizsban

Pal's Compagnie duo - cirkusz artista - kultúra, művészet

A Pal’s Compagnie duo ezüstérmet nyert a Festival Mondial du Cirque de Demain versenyen

Magyar artistaművészek, Buti Olivér és Jagudits András, lenyűgöző ugródeszka produkciójukkal másodikok lettek Párizsban, a 43. alkalommal megrendezett Festival Mondial du Cirque de Demain versenyen – jelentette be a Fővárosi Nagycirkusz az MTI-nek küldött közleményében.

A nemzetközi versenyen olyan artistaprodukciók mérték össze tudásukat, amelyek eredetiségükkel, különlegességükkel, színháziasságukkal és koreográfiájukkal újítják meg a klasszikus cirkuszi zsánereket – tájékoztatott a közlemény.

A Festival Mondial du Cirque de Demain nem csupán egy verseny, hanem egy világhírű fesztivál, ahol kiemelkedő tehetségek vesznek részt. A bekerülés már önmagában elismerés, hiszen csak a legkiválóbbak méretik meg magukat ezen a színpadon.

A Pal’s Compagnie duó, Buti Olivér és Jagudits András, olyan produkcióval állt szinpadra, mely a feltétlen bizalomra épül, miközben humorral fűszerezve varázsolja el a közönséget. A szakmai mentor, Kőmíves Tibor, és a koreográfus, Csonka Roland iránymutatásával a művészeti páros egyedi és felejthetetlen élményt nyújtott Párizsban.

Mostani második helyezésük előtt a Pal’s Compagnie duó már bizonyította tehetségét a Dniproi Ifjúsági Cirkuszfesztiválon, ahol aranyérmesek lettek és különdíjban is részesültek. A 15. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon két héttel ezelőtt négy díjjal gazdagodtak, köztük a Hungarian Supertalents arany érmével, valamint a Cirque du Soleil, a Nikulin Cirkusz és a Starlight Production & Showbusiness különdíjaival.

A Pal’s Compagnie duó tehetsége és elismerése nem csupán Magyarországon, hanem a nemzetközi cirkuszi színtéren is méltán rangot ad.

fotó: Festival Mondial du Cirque de Demain Facebook

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .