Balatonfüredi korcsolyapálya komplexum

Balatonfüredi korcsolyapálya - turisztika, téli sport

Különleges vízparti jégpályarendszer, háromezer négyzetméteren, közel egy kilométer hosszan lehet korcsolyázni

A hétvégén is sokan élvezték a balatonfüredi műjégpálya komplexum kibővített és megújult lehetőségeit, miközben a jó idővel párosulva egy kivételes kikapcsolódási élmény részesei lehettek. A város központjában található, közel háromezer négyzetméteres jégfelületen, összesen egy kilométer hosszan kanyaroghatnak a korcsolyázók, így a téli sportok szerelmesei új és látványos kalandokra számíthatnak.

A korábban is népszerű Zákonyi utcai jégpálya most egy kiterjedt jégfolyosón keresztül kapcsolódik a Tagore sétányon álló Széchenyi szoborig, felfedezve ezzel Balatonfüred legkedveltebb parti részét. Emellett a Vitorlás téren is megnyílt egy újabb jégpálya, így a város szívében több lehetőség is adott a téli sportok szerelmeseinek.

Az impozáns méretű mobil jégpálya-rendszer rendkívül látványos és egyedülálló. Egy teljes kilométeren keresztül húzódó jégfolyosó biztosítja az oda-vissza korcsolyázás örömét. A folyosó három különböző méretű pályát köt össze: a Zákonyi utcai 900 négyzetméteres, a Vitorlás téren található 375 négyzetméteres és a Tagore sétányon elhelyezett 330 négyzetméteres pályákat. Ezek a pályák kiválóan alkalmasak többféle jégsportra, így a városban és környékén élők, valamint a turisták is egyaránt megtalálhatják a számukra legkedveltebb időtöltést.

A jégpályák mellett számos kiegészítő szolgáltatás is rendelkezésre áll. A büfé gondoskodik a megfelelő ellátásról, a melegedő pedig ideális helyet kínál a pihenésre és készülődésre. A kölcsönző sátorban mindenki megtalálhatja a számára ideális felszerelést, míg az értékmegőrző szekrények biztonságban tárolják a látogatók holmijait.

Balatonfüred városa évek óta sikeresen működteti a Zákonyi utcai jégpályát, mely már régóta a közösség egyik kedvelt találkozási pontjává vált. A most bemutatott pályarendszerrel a szervezők tovább erősítik a téli sportok iránti érdeklődést és turisztikai szempontból is vonzóvá teszik a téli Balaton környékét. A város ezen kezdeményezése által a fürediek és az idelátogatók egyaránt remek élményekkel gazdagodhatnak a hideg hónapokban, miközben a Balaton adottságait kihasználva élvezhetik a korcsolyázás örömét a tóparti környezetben.

Fotó: Korcsolyázók a balatonfüredi jégpályán 2024. január 27-én. Vasvári Tamás / MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .