Növekszik a beutazó turizmus Németországban

Berlin, Brandenburgi Kapu a Párizsi téren - turisztika
Mitte, Regierungsviertel, Brandenburger Tor, Pariser Platz

Rekordévet jelent 2023 a nemzetközi vendégek arányát tekintve a német turizmusban

„A Németország iránti érdeklődés folyamatosan növekszik, és a beutazó turizmusban tapasztalt emelkedés magabiztosan vezet a felépülés útján” – közölte Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke a legfrissebb adatok kapcsán.

A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes vendégéjszaka-számai és a DZT által készített felmérés együttesen mutatják, hogy 2023. novemberében Németország 5,5 millió nemzetközi vendégéjszakát regisztrált a tíz ággyal vagy többel rendelkező szálláshelyeken. Ez 7,8 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az év első 11 hónapjában összesen 74,9 millió külföldi vendégéjszakát regisztráltak, amely a beutazó turizmus szempontjából rekordévet jelent, megközelítve a 2019-es adatok 89,6 százalékát.

A külföldi vendégek aránya az összesített vendégéjszaka-számban a tavalyi év azonos időszakához képest is nőtt, elérve a 16,4 százalékot, míg 2019-ben csupán 14,8 százalékot tett ki. Ez egyértelműen jelezheti az ország népszerűségének emelkedését a nemzetközi utazók körében.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke elmondta, hogy a németországi turizmus további fellendülését alátámasztja az European Travel Commission felmérése. A kutatás szerint Németország megerősíti pozícióját az európai utazók preferált úti céloinak top 5 listáján, valamint részesedik az Európában tapasztalható trendből, amely a nemzetközi utazások növekedése felé mutat.

Az adatok azt mutatják, hogy azoknak az embereknek az aránya, akik a következő hat hónapban csak hazájukban terveznek utazást, csökken, 2021. őszi 31,5 százalékról 2023. őszi 25,7 százalékra. Az európai úti célokat részesítő utazók aránya is növekszik, 2021. őszi 55,3 százalékról 2023. őszi 60,3 százalékra emelkedve. Ez a tendencia Európát a legfontosabb küldőrégióvá teszi, és a tengerentúli piacokon is ígéretes kilátásokat kínál.

Az előttünk álló hónapokban további lendületet várhatunk a Németországban megrendezett Labdarúgó-Európa-bajnokság látogatóitól. Emellett kulturális események, mint Caspar David Friedrich születésnapjának 250. évfordulója, a berlini fal 35. évfordulója és Chemnitz, Európa Kulturális Fővárosa 2025 számos vonzerőt kínál a nemzetközi vendégek számára, akik Németországot választják utazásuk céljául.

fotó: Dagmar Schwelle / DZT

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .