Tourinform irodák korszerűsítésének elősegítése pályázat

Tourinform irodák, turista információ - turisztika

Egymilliárd forintból újulhatnak meg a Tourinform irodák

A hazai Tourinform irodák infrastrukturális és szolgáltatásfejlesztésére egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a kormány. Az országszerte mintegy 90 irodát érintő pályázatra május 15-től jelentkezhetnek a Tourinformok fenntartói – tájékoztatta az MTÜ az MTI-t.

Az intézkedés része a turizmus fejlesztését és versenyképességének erősítését célzó, három pillérből álló, 15 milliárd forint keretösszegű ágazati támogatási konstrukciónak, melyet áprilisban indított el a kormány.

A Tourinform irodák évente mintegy 2 millió vendégmegkeresést kezelnek. Az irodák nemcsak információval szolgálnak a vendégek számára, hanem különböző szolgáltatásokat is nyújtanak, és kiemelt szerepet játszanak a lokális turizmusszervezésben. Az MTÜ szerint a hálózat az ország- és desztinációimázs fontos építőeleme, valamint a hazai turisztikai intézményrendszer meghatározó szereplője és támogatója is.

Az MTÜ korábban is elkezdte a Tourinformok fejlesztését, eddig összesen 32 iroda újulhatott meg, mintegy 670 millió forint értékben. Mostani lépésükkel a kormány 1 milliárd forintos támogatásával ez a munka folytatódhat. A pályázaton a Tourinform névhasználati szerződéssel rendelkező irodák fenntartói indulhatnak, az elnyert támogatásokat pedig az irodák infrastrukturális fejlesztésére, költözéséhez kapcsolódó beruházásokra, eszközbeszerzésre és szolgáltatásbővítésre használhatják fel.

Azok az irodák, amelyek korábban nem részesültek támogatásban, belsőépítészeti, épületgépészeti, energetikai felújításokra pályázhatnak. A program „A” komponense várhatóan 20-25 iroda megújulását segítheti, irodánként 35 millió forint támogatásból.

A korábbi években megújult és egységes arculattal rendelkező Tourinformok közül 10-15 iroda nyerhet pályázónként 10 millió forint támogatást „B” komponens keretében. Ez a pályázat a személyes látogatóforgalom, valamint az e-mail-es és telefonos ügyfélkezelések számának emelését támogatja.

A Tourinform irodák korszerűsítésének elősegítése című programmal kapcsolatban további információk és a pályázati kiírás elérhető a kisfaludyprogram.hu online oldalon. A pályázatok leadási határideje június 14-e.

Tourinform irodák korszerűsítésének elősegítése pályázat

benyújtási határidő: 2024. június 14.
bővebb információ és pályázati kiírás: kisfaludyprogram.hu

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .