Nők szerepe a gasztronómiában

MBH Bank Gourmet Fesztivál, Millenáris - gasztronómia

Inspiráló nők az idei Gourmet Fesztiválon

A gasztronómia világában új szereplők lépnek előtérbe és közülük is kiemelkednek azok a nők, akik nemcsak hogy megjelennek a pályán, de határozottan és meggyőzően tették meg ezt a lépést. Az MBH Bank által támogatott Gourmet Fesztivál, mely idén május 24-26. között kerül megrendezésre a Millenáris park területén idén a női energia és inspiráció köré épül.

A rendezvényt immár hagyományosan a hazai kulináris élet krémje képviseli, a legjobb éttermektől kezdve a különleges italokig, mindent megtalálhat a látogató a száz kiállító kínálatában. Azonban az idei év egy különleges vonalat húz, melyben a női szereplők, séfek és gasztronómiai vállalkozók kapnak kiemelt figyelmet.

Az idei évben három inspiráló nő vállalta magára a nagyköveti szerepet: Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna. Bár különböző területeken tevékenykednek, közös bennük a szakmai elhivatottság és az inspiráció forrása, melyet mindannyian magukban hordoznak. Fekete Zsóka például egy eredetileg zöldségtermesztésből indult útnak, de mára közel 400 mangalicát nevel a családi gazdaságban, melynek minőségi hústermékeit már számos díjjal elismerték.

Ormós Gabriella kommunikációs szakértőből lett kenyérsütő, és az általa alapított Jenői Pékség és Kovászlabor közösség már ma is az egészséges és finom kenyerek bástyájának számít a gasztronómiai életben. Ötvös Zsuzsanna pedig klasszika-filológus végzettsége mellett lett gasztronómiai bloggerré és cukrásszá, az elmúlt években több neves étteremben dolgozva, jelenleg pedig a Laurel Budapest cukrász- és társséfjeként tevékenykedik.

Az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója, Kutas István kiemelte, hogy az idei fesztivál nemcsak a gasztronómiai élvezeteket kínálja, hanem inspirációt és támogatást nyújt a hazai vállalkozóknak, különös tekintettel a női vállalkozókra, akik egyre fontosabb szerepet töltenek be a vendéglátás területén.

Az esemény különlegessége továbbá a Gourmet Akadémia színpada, ahol számos workshop és bemutató várja az érdeklődőket. Maki Stevenson japán-magyar ételkombinációkat mutat be, Ormós Gabriella a kovászolás titkait osztja meg, Arya Razavi pedig a kaviár világába enged betekintést. Emellett olyan szakemberek lépnek színpadra, mint Tóth Szilárd a SALT Budapestből, Kim Taeye és Mautner Zsófia a koreai konyháról, valamint Kiss Zaida és Katkó Kriszta, akik különleges finomfőzelékkel lepik meg a közönséget.

Az idei fesztivál különlegessége továbbá, hogy a pénztárcabarát ételkülönlegességek is helyet kapnak a kínálatban, így mindenki találhat magának kedvező fogásokat. Emellett a Gourmet Fesztivál vasárnapja a gyerekeknek szól, akik ingyenesen látogathatják az eseményt és számos gyerekbarát program várja őket.

Összességében tehát a Gourmet Fesztivál nemcsak a gasztronómiai élvezeteket kínálja, hanem egy valódi kulináris és inspirációs élményt, melyben az inspiráló nők és a gasztronómiai mesterek közreműködése különleges atmoszférát teremt az eseményen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .