Accor-márka lesz a legendás székesfehérvári Hotel Magyar Király

Hotel Magyar Király szálloda, Székesfehérvár

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja tovább bővíti elismert márkákból álló portfólióját Magyarországon. Idén nyártól a legendás székesfehérvári Hotel Magyar Király franchise megállapodás keretében csatlakozik a csoport kiterjedt portfóliójához.

Az Accor tovább erősíti vezető pozícióját a közép- és kelet-európai szállodaiparban. A csoport franchise megállapodást kötött a tulajdonos Balance-99 Zrt.-vel az egyedülálló történelmi négycsillagos Hotel Magyar Király szálloda működtetésére Székesfehérvár szívében, a város megújult történelmi negyedében. A Mercure Székesfehérvár Magyar Király két szinten 79 modern és kényelmes szobát és négy lakosztályt kínál. A vendégek számára bisztró hangulatú étterem, illetve a székesfehérvári várfal eredeti köveiből kialakított Wine Bar is rendelkezésre áll, az üzleti utazók pedig közel 700 négyzetméternyi tárgyalótermi kapacitást használhatnak. A kétszáz éves épület hangulata a 21. század kényelmével ötvözve a szállodát tökéletes helyszínné teszi céges rendezvényekre, családi ünnepekre és akár esküvői ünnepségek szervezésére is.

A Zichy-palotának is nevezett klasszicista stílusú palota az 1820-as évek elején épült a neoklasszicista építészet magyarországi kulcsfigurája, Pollack Mihály közreműködésével. Az épület 1870 óta szállodaként működött, de az 1949-es államosítás után más funkciót kapott. Szállodaként 1958-ban nyitották meg újra, majd 1990-ben visszakapta eredeti nevét is.

Az évek során a szálloda több átalakításon és felújításon is átesett, legutóbb 2010-ben. E fejlesztések fontos szempontja volt, hogy a szálloda eredeti jellegzetességeinek megtartása mellett a 21. századi vendég minden igényét kielégítse.

„A Mercure márka minden egyes felső-középkategóriás szállodája egyedi, de ugyanazzal a szenvedéllyel kínál magas színvonalú szolgáltatásokat. Mindig a helyszínről és annak kulturális örökségéről mesélnek, így vendégeink mélységükben ismerhetik meg az egyes úticélokat – mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai szenior fejlesztési igazgatója. – A projekt kulcsfontosságú lehetőség számunkra, hogy Magyarországon, Budapest közelében bővítsük regionális hálózatunkat.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a hatalmas európai márkakínálattal rendelkező, vezető globális partnerrel, az Accorral dolgozhatunk együtt. Örülünk, hogy Székesfehérvár történelmi szállodája egy ismert nemzetközi márkára építhet, amely magas színvonalú vendégélményt nyújt az utazóknak” – mondta Molnár Albert, a szállodát tulajdonló Balance-99 Zrt. vezetője.

Székesfehérvár Magyarország első tíz turisztikai célpontja között szerepel, a turizmust a stabil és erős helyi gazdaság, illetve a nagyszabású fejlesztések erősítik. A városba látogatók száma – az üzleti és sportturizmus mellett – a kulturális turizmus eredményeinek köszönhetően is folyamatosan nő. A város ma Magyarország egyik legfontosabb és legnagyobb gazdasági központja, földrajzi elhelyezkedése, közlekedésben betöltött szerepe és gazdasági potenciálja révén az egyik legdinamikusabban fejlődő régió. Az ország tíz legnagyobb vállalata közül négynek Székesfehérvár a székhelye.

A Mercure Székesfehérvári Magyar Király könnyen megközelíthető, nemcsak a helyiek, hanem a Budapesten, a Balaton környékén élők vagy az ország más részeiről érkezők számára is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .