Barátságos szállodák

Kék Duna Wellness HotelMárcius 20.-án éjfélkor zárult Az Év Legbarátságosabb Szállodája 2011 Verseny (www.szallodaverseny.hu), ahol az utazók arról szavazhattak, hogy mely magyarországi szálláshelyek voltak a legfigyelmesebbek a múlt évben.

{module 221}

Az 50 vendégszobánál kisebb szállodák közül Az Év Legbarátságosabb Szállodája a Kék Duna Wellness Hotel lett 10.375 szavazattal, míg az 51 szobánál nagyobb vendéglátóhelyek kategóriájában a MenDan Thermal Hotel & Aqualand**** állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A szálloda 11.420 voksot „zsebelt be” a két hónapig tartó megmérettetés alatt.

A második ízben megrendezett versenyben több, mint 94.000 szavazó döntötte el, melyek a legjobb hazai hotelek. Kiélezett versenyben az első helyezettel, az 50 szobánál kisebb szállodák közül a Hétkúti Wellness Hotel**** lett a második (10.040 szavazat), a bronzérmet a Polgár Pince Panzió vitte el 6.792 utazó döntése alapján.

A nagy szállodák versenyében (51 szobánál nagyobb kategória) 7.085 vokssal második helyen végzett a Hotel Karos Spa****superior, a harmadik helyért vívott izgalmas hajrában a Hotel Eger***superior&Park**** diadalmaskodott (4.568 szavazat).

„A versennyel idén is a hazai turizmus erősítése, a szállodaipar és a vendéglátás „imidzsének” javítása volt a célunk. Biztosak vagyunk abban, hogy ha az utazni vágyók megtapasztalják az odafigyelést, akkor sokan választják a belföldi hoteleket, a külföldi utazás helyett. Azt gondolom, hogy ezt a célt az ez évi versenyben is bőven elértük.” – mondja Csobota-Kis Árpád a verseny ötletgazdája, a Barátságos Szállodák Nagykövete.

„A Szállodaverseny hitelességét mutatta, hogy a kezdeményezés mellé állt több médiaszemélyiség is: így Südi Iringó táncművész, vagy Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is. Az idei versenyben sok marketing, és innováció is helyet kapott, az utazókkal történő kommunikáció legfőbb felülete pedig a Facebook és a Blogunk volt. ” – fogalmazott Balla-Seethaler Tamás, marketing igazgató.

Az elismeréseket a szállodák ünnepélyes díjátadó keretében vehették át április 2.-án, Budapesten a Hotel Benczúr Superiorban, amely szintén elismerő oklevélben részesült.

A barátságos szállodák megismertetése a verseny zárásával még nem fejeződött be: a szervezők hamarosan hírportált és több önálló weboldalt is indítanak a hazai turizmus fejlődése érdekében.

{module 221}